Bästa Steamer 2024
De bästa modellerna av steamers är betydligt effektivare och smidigare än traditionella strykjärn. En steamer är också betydligt skonsammare mot ömtåligt textilmaterial och genom att endast ånga så förlänger du livslängden på klädesplagget. Speciellt material som kashmir och siden så är en steamer nästan ett måste för att materialet inte ska ta skada. Det är också därför som steamers länge har varit populärt inom modebranschen.
Med en handsteamer så kan du snabbt och enkelt fräscha upp dina klädesplagg. Du får också snabbt bort fula veck och skrynklor utan att behöva vara rädd för att bränna materialet.
För att kunna hitta den bästa steamern så har vi gått igenom ett stort antal olika steamers på marknaden. Vi har framförallt tittat på resevänliga steamers, men även modeller där det medföljer en klädställning för hemmabruk. Vad som passar dig bäst är så klart upp till dig, men de flesta personer föredrar portabla enheter som även kan användas på resande fot.
Innehåll – Bästa Steamer
- Philips Steam & Go GC362 - ✅ Bäst i test
- Philips Handheld Steamer 3000 - Bästa budgetval
- Philips ComfortTouch GC557 - Bästa steamer med ställning
- Tefal Pro Style Care IT8460 - Stående steamer
- Tefal Access Steam+ DT8100 - Bra alternativ
- Köpguide: Så väljer du bästa steamer
- FAQ – Vanliga frågor om steamers
- Källor
Philips Steam & Go GC362 - ✅ Bäst i test
- 4,1 av 5 hos Amazon UK efter 2200 kundrecensioner
- Toppbetyg hos svenska butiker från vanliga kundomdömen
- Toppbetyg när svenska M3 testa Philips Steamer 2020 (GC363)
Bäst i test vinnaren Philips Steam & Go GC362 är en väldigt populär handsteamer som effektivt löser upp skrynklor och veck. Klädesplagget du väljer att stryka ska vara redo att användas direkt efter själva ångprocessen. Philips Steam & Go 363 är marknadens bästa steamer av flera anledningar och är också den modell som har fått bäst kundrecensioner.
Uppvärmd steamerplatta och med konstant ånga
Philips Steam & Go GC362 har en rad olika tekniker som förbättrar möjligheten att ångstryka klädesplagg på ett snabbt och effektivt sätt. Ångan som kommer från steamern är kontinuerlig och under en minut så frigörs 24 gram ånga. Ju högre ångkapacitet, desto snabbare får du bort skrynklor och veck.
Philips har också tänkt till extra gällande bäst i test vinnaren och det är den nya steamerplattan som sitter längst fram på enheten d.v.s. där all ånga kommer ut. Värmeplattan som värms upp till en optimal temperatur kan hjälpa till när det finns skrynklor/veck som är extra svåra när munstycken pressas mot klädesplagget. Temperaturen är säker för alla material och hjälper också till för att motverka våta fläckar.
Vattentanken är på 70 ml och ska räcka till ett helt klädesplagg innan det är dags att fylla på. Påfyllning sker genom att lossa vattentanken direkt från Philips streamern och fylla på direkt under kranen. Bäst i test vinnaren Philips Steam & Go GC362 är säker att användas på alla ömtåliga material så som t.ex. kashmir eller siden.
Medföljande tillbehör till Philips steamer
Något som de flesta personer är extra glada över är de tillbehör som Philips skickar med sin steamer. Philips skickar bland annat med en förvaringspåse som är värmeskyddande och det innebär att du kan slänga ner steamern direkt i påsen utan att behöva vänta på att det ska svalna.
Det följer också med en värmeskyddande handske och en borste som är bra att använda vid lite tjockare material. Den värmeskyddande handsken är ett bra hjälpmedel när klädesplagg hänger på en krok och du måste hålla emot när du håller/pressar streamern mot klädesplagget. Borsten är bra när ångan måste komma in i tjockare klädesplagg.
- Skäl att köpa
- Ångutsläpp på 24 g per minut
- 3 meter kabel
- Löstagbar vattentank 70 ml
- Tillbehör som medföljer är värmeskyddande tygpåse, handske och borste
- Steamerplatta som effektiviserar själva ångan på svåra skrynklor
- Effekt 1300 watt
- Redo att användas inom 1 minut och kan fyllas på när som helst under användning
- Skäl att inte köpa
- Liten vattentank, men vanligt problem på handhållna enheter
Philips Handheld Steamer 3000 - Bästa budgetval
Butik | Pris | |
---|---|---|
449:- | Besök |
- 5 av 5 när tidningen The Sun testa Philips steamer 2022
- 4,3 av 5 hos Amazon UK efter över 500 kundrecensioner
- Toppbetyg hos svenska butiker från vanliga kundomdömen
Philips handhållna steamer har fått bra betyg i utländska tester och från vanliga kundrecensioner. Hos svenska butiker har modellen fått bra betyg från konsumenter som testat steamern i både hem och på resande fot.
Steamer som både är billig och hopfällbar
Modeller från Philips har länge ansetts vara några av marknadens bästa steamers och med Philips 3000-serie så tar de nu sikte på budgetklassen. Steamern marknadsförs som billig och kompakt. Men som några konsumenter nämner så blir den inte mycket mindre än liknande handhållna modeller.
Philips Steamer 3000-serien har däremot flera egenskaper och funktioner som vi gillar. Användningen är också enkel utan risk att orsaka brännskador på kläderna. Effekten på 1000 watt tillåter också snabb uppvärmning och det tar inte längre än 30 sekunder för att komma igång. Indikatorlampan berättar när steamern är redo. Ångkapaciteten på 20 gram per minut är i klass med liknande handhållna ångapparater.
En av modellens bästa egenskaper är utan tvekan den avtagbara vattenbehållaren på 100 ml. Den är både enkel att plocka av och gör påfyllningen smidig. Däremot kunde den varit lite större. En påfyllning räcker till några toppar eller en klänning. Är du på resande fot är detta tillräckligt vilket modellen även inriktar sig på.
Vem bör köpa Philips Steamer 3000-serie?
Modellen har visat sig vara väldigt effektiv på lättare kläder men samtidigt ersätter den inte strykjärnet. För tunna plagg så som toppar, skjortor, klänningar fungerar den effektivt. Speciellt iområden där strykjärnet har problem att komma till så som t.ex. armhålan på skjortor och liknande. Vattentanken på 100 ml är ganska lite men räcker till några klädesplagg eller en klänning, perfekt för den som är på resande fot. Detta är utan tvekan en av marknadens mest prisvärda steamers och vinner därför vår utmärkelse bästa budgetval.
- Skäl att köpa
- Avtagbar vattentank (100ml) som underlättar påfyllning
- Vattenbehållaren räcker till några toppar eller en klänning
- Snabb uppvärmning på 30 sekunder
- Hopfällbar steamer för de som vill ta med den på resan
- Ingen risk att kläderna blir brända
- Effekt 1000 watt och 20 g/min ånga
- Skäl att inte köpa
- Liten vattentank men resvänlig
Philips ComfortTouch GC557 - Bästa steamer med ställning
Butik | Pris | |
---|---|---|
3098:- | Besök |
- 4,2 av 5 hos brittiska Amazon efter över 40 kundrecensioner
Philips har också lanserat en steamer som kommer komplett med en egen ställning för att hänga upp sina klädesplagg under själva ångprocessen. En sådan här komplett ångmaskin har så klart sina fördelar i form av högre effekt och större vattenkapacitet.
Nackdelen med dessa steamers med egna ställningar är väl att den tar lite mer förvaringsplats än t.ex. de handhålla alternativen. Men har du plats hemma så är detta ett mycket smidigt sätt för att ångstryka sina kläder regelbundet.
Snygg och effektivt design/konstruktion
Bästa steamer med ställning blir alltså Philips ComfortTouch GC557 som är en komplett helhetslösning för att ångstryka kläder på regelbunden basis. Om du verkligen är ute efter att införskaffa dig en steamer som du ska använda regelbundet så är Philips ComfortTouch GC557 ett väldigt bra val.
Förutom den fantastiska ställning/klädhängare som fungerar lite som en skyltdocka så har denna steamer ett väldigt kraftig ångutsläpp på 40 gram per minut. Vilket också är högst i vårt test av steamers. Med denna enhet så har du också möjlighet till att justera mellan fem olika ånginställningar, beroende på vilka tyger du vill ångstryka.
Vattentanken är avtagbar för att du enklare ska kunna fylla på med nytt vatten och just denna Philips Steamer har en vattentank som rymmer 1,8 liter.
Flera smarta egenskaper för att underlätta ångandet
Philips ComfortTouch GC557 har flera smarta finesser och det märks att Philips har tänkt till extra mycket med denna steamer. Bland annat har den en form av låsningsfunktion där galgen ska hängas och på så sätt så hänger klädesplagget stabilt. Själva ställningen är också justerbar för att du ska kunna anpassa höjden för din egna kroppslängd. Det ska ju trots allt vara lite bekvämt när du ångar dina kläder.
Vi gillar också att Philips har lagt in automatiskt standbyläge, för vem har inte stressiga morgnar när man glömmer bort precis allt, så som att stänga av sin steamer. Sen har Philips också lagt in ett större bord/underlag som hjälper till att stötta upp klädesplagget när du ångar.
Avkalkning är också något som Philips har tänkt på och med denna steamer så får du en egen avkalkningsfunktion som du kan göra regelbundet. Beroende på vart du bor i landet så varierar mängden kalk i vattnet, men om du kör avkalkningsfunktionen regelbundet så säkerställer du att steamern kommer hålla längre.
- Skäl att köpa
- Komplett helhetslösning för effektivt ångande.
- Stor avtagbar vattentank på 1,8 liter.
- Avkalkningsfunktion (Easy Rinse).
- Fem olika ångprogram för olika material.
- Flera smarta lösningar som att låsa fast galgen med mera.
- Automatisk standbyläge ifall du skulle glömma stänga av steamern.
- Klarar av ömtåliga klädesplagg och ger garanterat inga brännmärken.
- Skäl att inte köpa
- Ställningen kunde varit kraftfullare
Tefal Pro Style Care IT8460 - Stående steamer
Butik | Pris | |
---|---|---|
2399:- | Besök |
- 3,9 av 5 stjärnor hos brittiska Amazon efter att 70 kunder har testat modellen
För dig som är på jakt efter en stående steamer med klädhängare så kan Tefal Pro Style Care var ett intressant alternativ. Modellen har bland annat fått toppbetyg hos svenska butiker men också ett högt kundomdöme på brittiska Amazon med ett samlat betyg på 3,9 av 5.
Relativt stor vattenbehållare och högt ångtryck
Är Tefals stående klädesångare bättre än bäst i test vinnaren från Philips? Tefal Pro Style Care IT8460 erbjuder det mesta som Philips ComfortTouch men har något sämre ångtryck och mindre vattenbehållare.
Tefal Pro Style Care har en vattentank på 1,3 liter och som kan generera ett ångtryck på 35 g/min vilket borde räcka för de allra flesta personer. Ångutsläppet är fortfarande betydligt mer än de flesta vanliga handhållna modeller. Tefals klädångare har också snabb uppvärmningstid på endast 45 sekunder.
Det bästa med Tefal Pro Style Care är däremot enkelheten av att snabbt kunna göra inställningar via den handhållna enheten. Där hittar du fem olika inställningar beroende på vilken typ av klädesplagg du vill ångstryka. Det medföljer också gott om tillbehör när du köper modellen och dessa är:
Textilborste för tyngre tyger
Luddplatta för att ta bort damm och hår
Strykmunstycke för veck
Skyddshandske
Med ett lägre pris än vårt val av ”bästa steamer med ställning” d.v.s. Philips ComfortTouch GC557 så blir Tefals steamer med ställning väldigt intressant för många. Philips kanske har vissa fördelar med ett något högre ångtryck och större vattentank. Men egentligen är dessa två modeller väldigt lika på många sätt både gällande egenskaper men också kundomdömen.
- Skäl att köpa
- Toppbetyg från vanliga kunder som hunnit testa Tefal steamern
- Avtagbar vattenbehållare på 1,3 liter som räcker till flera klädesplagg
- Relativt högt ångtryck på 35 g/min
- Snabb uppvärmningstid på 45 sekunder
- Smidiga inställningar direkt på den handhållna enheten
- 5 st bra tillbehör medföljer så som t.ex. strykmunstycke, skyddshandske, luddplatta och textilborste
- Skäl att inte köpa
- Vissa upplever att den kan börja läcka
Tefal Access Steam+ DT8100 - Bra alternativ
Butik | Pris | |
---|---|---|
Hittade inga butiker. |
- 4,3 av 5 hos brittiska Amazon efter över 40 kundrecensioner
För dig som är på jakt efter en handhållen steamer till ett lägre pris så rekommenderar vi att du spanar in modellen Access Steam+ DT8100 från Tefal. Denna modell kan inte presterar lika bra som bäst i test vinnaren från Philips, men vill du prova på en steamer som är relativt billig så är detta ett bra val.
Bara 45 sekunders uppvärmningstid
Tefal säljer en rad olika steamers på marknaden och är också ett märke som många känner tillit till. Tefal Access Steam+ DT8100 har fått ett bra och godkänt kundomdöme på flera marknadsplatser som t.ex. brittiska Amazon.
Något som utmärker Tefal steamer är den snabba uppvärmningstiden på 45 sekunder, vilket också är snabbare än t.ex. bäst i test vinnaren från Philips. Däremot så är ångkapaciteten något lägre på denna modell vilket hamnar på 17gram per minut.
Vattentanken rymmer 150 ml och är också väldigt enkel att fylla på under badrumskranen. Vattenmängden på 150 ml räcker ungefär 7-10 minuters användning och ska räcka i alla fall till ett eller två klädesplagg beroende på hur skrynkliga de är.
Denna modell har även ett extra munstycke för tyngre tyger och ett skyddshuvud för speciellt känsliga material som t.ex. siden och kashmir. Det medföljer även en krok för upphängning av klädesplagg på dörrar.
- Skäl att köpa
- Snabb uppvärmningstid på 45 sekunder
- Har en ångkapacitet på 17g/min
- Vattentank på 150 ml, vilket motsvarar 7 till 8 minuters användning
- Medföljande munstycken för tjockare samt känsliga tyger
- Bra kabellängd på 2 meter
- Krok för upphängning till dörrar medföljer också
- Skäl att inte köpa
- Stark konstruktion som tyvärr gör steamern lite tyngre
Köpguide – Så väljer du ut bästa steamer
För många är det inte helt självklart varför steamers är ett bättre alternativ än traditionella strykjärn och därför har vi skrivit ihop en kort guide. För många svenskar så är steamer något alldeles nytt och vi saknar egentligen ett etablerat begrepp för denna typ av produkt. Men egentligen är det inget nytt då funktionen har funnits längre med traditionella strykjärn.
Men det är först nu som tekniken har mognat och att vanliga konsumenter nu också kan få tag i dessa fantastiska apparater. Om vi tittar bort mot Hollywood så har den branschen länge använt handhållna steamers för att fixa till kläder före inspelningar. Speciellt när det gäller komplicerade klädesplagg som klänningar och sånt så är en steamer helt överlägsen.
Vi kommer att i denna guide att gå lite djupare om varför handhållna steamers har blivit så populära den senaste tiden.
Varför är ånga från en steamer så effektiv?
Det finns flera anledningar till varför steamers är så bra och varför de fungerar så effektivt. Men lite kort så pressas den varma ångan genom textilmaterialet, vilket gör att fibrerna sväller och mjuknar, på så sätt får fibrerna tillbaka sin naturliga form och mjukhet. När fibrerna återgår till sin naturliga struktur så förbättras också färger och mönster.
Hollywood är en bransch där steamer har använts länge och enligt de personer som jobbar i branschen så är steamer betydligt effektivare än det traditionella strykjärnet. När det gäller t.ex. klänningar och skjortor som oftast används i Hollywood så är steamer oslagbart enligt branschfolket.
Köper du en modell som har fått bra betyg som t.ex. vår bäst i test vinnare så är också själva processen smidig och snabb. Men det är också värt att poängtera att det finns dåliga modeller på marknaden och dessa bör du försöka undvika.
Steamer är också betydligt skonsammare än ett strykjärn vilket så klart leder till att dina kläder får en längre levnadslängd. Vanligt strykjärn är hållbart och är väldigt enkelt att använda, men det sätter också press på fibrerna. Nu kanske detta inte är ett problem för de allra flesta vanliga kläder, men har man dyra eller ömtåliga kläder så undviker man gärna onödig stress på fibrerna. Dessutom kan du stryka ömtåliga material som kashmir och siden, som annars är väldigt svårt att stryka.
En liten handhållen steamer eller en med ställning – Vilket fungerar bäst?
För den som reser
Det du bör fråga dig själv är vart och när du kommer använda din steamer. Många som köper en steamer för att använda den dagligen i sin vardag när de t.ex. är i väg och reser i jobbet.
En väldigt stor fördel med en handsteamer är att du inte behöver någon strykbräda och att du kan enkelt hänga upp det klädesplagg du vill ”ångstryka” med hjälp av en galge på t.ex. hotellrummet. Väljer du en liten handhållen steamer så tar den också väldigt lite plats och är enkelt att ta med sig i sin resväska.
Däremot så rymmer inte de minsta modellerna speciellt mycket vatten och det är något som man kanske ska ha i åtanke. En mindre modell av steamer bör däremot räcka till ett klädesplagg med en påfyllning vatten.
För hemmaanvändaren
Om du är en person som vill ångstryka kläder hemma så rekommenderar vi att du köper en streamer med ställning. Det är egentligen inte så mycket dyrare och Philips ComfortTouch GC557 med ställning är väldigt smidig att använda då ställningen är formad lite som en provdocka. Detta underlättar givetvis dinså att du får ett bra stöd när du arbetar.
Fördelen med en streamer med ställning är att den egentligen inte tar någon större plats då utrymmet används vertikalt och inte horisontellt som med en strykbräda. På så sätt kan man enkelt förvara en streamer med ställning framme hela tiden. Detta leder så klart också till ett ökad användning.
En annan stor fördel med en steamer som har en ställning är att de också rymmer mer vatten. Detta är för många det största problemet när det gäller ”resesteamers” då vattnet inte räcker längre än till ett klädesplagg. Så enligt oss är det värt att överväga en ställning istället för en enklare steamer till resande fot.
För vem passar en steamer bäst till?
Ger du sig ut på stan eller tunnelbanan och inspekterar folks kläder så kommer du ganska snabbt se att många inte stryker sina kläder.
Men vad beror det på egentligen? Vi skulle hävda att vi idag lever så pass stressiga liv att vi inte helt enkelt orkar eller hinner med att ta fram både strykjärn samt strykbräda. Vi har helt enkelt andra prioriteringar i livet och att stryka kläder är faktiskt tidskrävande.
Om du är en person med ett stressigt liv så skulle vi vilja säga att en steamer passar perfekt. Men det beror på hur din garderob ser ut faktiskt. Använder du bara klädesplagg som jeans och tjocka tröjor så är en steamer inget för dig. Använder du däremot skjorta, kostym, chinos, blus, klänning, kjol eller liknande klädesplagg så är en steamer nästan oslagbar.
De flesta vet hur svårt det är att få till snygga arm- och benveck med ett vanligt strykjärn. Med en steamer är det förvånadsvärt enkelt och det är verkligen här som en steamer är bäst.
För kvinnor som använder snygga tröjor och blusar med kashmir eller siden så är en steamer oslagbar. Det är lätt att misslyckas med ett vanligt strykjärn när det gäller denna typ av material men med en steamer är det så enkelt som det kan bli.
FAQ – Vanliga frågor om steamers
- Hur fungerar en steamer?
- Kan jag använda ångade kläder direkt utan att de känns blöta?
- Kan man bränna sig på en klädångare?
- Kan ånga från en steamer verkligen döda bakterier?
- Så ersätter en steamer ett strykjärn?
Hur fungerar en steamer?
Klädångare fungerar ganska enkelt d.v.s. vatten värms upp under tryck och ut genom ångmunstycket kommer en fin ånga som är närmare 100 grader. Denna ånga sprutas sedan in genom ditt klädesplagg där fibrerna både värms upp och sväller något. På så sätt blir fibrerna mjuka och kan återgå till sin ursprungsform. Steamer (klädångare) är framförallt effektivt på klädesplagg som vanligtvis skrynklar sig som skjortor och liknande.
Kan jag använda ångade kläder direkt utan att de känns blöta?
Mycket hänger på hur länge du ångar dina kläder under strykningsprocessen och kör du en längre tid så kommer kläderna kännas fuktiga. Även våta fläckar kan uppstå.
Så om du vill använda dina ångade kläder direkt efteråt så ska du undvika att ånga alldeles för länge. Mindre ånga kommer göra att klädesplagget känns fuktigt, men torkar snabbt och kan oftast användas omedelbart.
Kan man bränna sig på en klädångare?
De flesta som provar en steamer för första gången blir snabbt förvånande över hur varm ångan faktiskt är. Tittar vi på modeller som t.ex. bäst i test vinnaren från Philips så medföljer där en skyddshandske. Denna skyddshandske ska så klart skydda dig från den varma ångan när du vill justera klädesplagget eller vill hålla emot när du ångstryker.
Vi rekommenderar att du använder denna handske eller liknande när du använder din steamer för att undvika onödiga olyckor. Det är trots allt temperaturer som ligger närmare 100 grader och det känns ordentligt när ångan råkar komma på händerna.
En annan sak som många tillverkare också varnar för är att du ska vara försiktig med vad du har bakom själva steamern när du ångstryker. Ett exempel är tapet på väggen. Ångar du t.ex. för nära väggen så kan faktiskt tapeten släppa på grund av all fukt och värme. Se därför till att inte ha något ömtåligt bakom när du ångstryker.
Kan ånga från en steamer verkligen döda bakterier?
Speciellt när man läser produktbeskrivningar så tar många tillverkare upp ämnet om att ånga dödar 99% av alla bakterier och det stämmer till största del. Ångan som kommer ut från munstycket på en steamer är nästan 100-gradig d.v.s. samma temperatur som ångmoppar och de flesta bakterier fixar inte så höga temperaturer.
Men... för att bakterier ska dö av temperaturen så krävs det att dessa bakterier utsätts under en längre tid. Står du och ångar på samma ställe under 10 minuter så är troligtvis alla bakterier döda. Men ångar du bara några sekunder eller minuter så kommer inte alla bakterier att dö ut.
Frågan är egentligen varför det är så intressant med att döda bakterier. De flesta bakterier borde nämligen dö direkt i tvättmaskinen. Många tillverkare av steamers, även testvinnare, använder detta som ett försäljningsknep men är enligt oss och många andra experter icke relevant. Så om du är orolig att dina kläder innehåller massa bakterier så har du troligtvis andra problem.
Så ersätter en steamer ett strykjärn?
Det finns inget värre än att behöva plocka fram strykbrädan från sina gömmer varje gång något ska strykas. Men kan en steam ersätta det vanliga strykjärnet? Både ja och nej.
Strykjärn är fortfarande en väldigt bra sak att ha i hemmet när tjockare kläder behöver strykas så som t.ex. jeans eller liknande material. Steamer fungerar enligt de flesta bäst på tunnare material som blusar och skjortor. Det går så klart att stryka även tjockare kläder som t.ex. jeans, men du får också räkna med att det tar längre tid och då blir inte en steamer lika roligt längre.
Om du inte stryker t.ex. jeans eller liknande tjocka kläder så kan en steamer ersätta strykjärnet nästan helt. Enligt oss är steamer ett grymt komplement till det vanliga strykjärnet för tunnare kläder men när det gäller tjockare tröjor så kommer du fortfarande behöva ett strykjärn.
Det bästa är helt enkelt att ha både strykjärn och en steamer hemma, sen kan du anpassa ditt användande efter vad du behöver stryka regelbundet.
Så valde vi ut bästa steamer till vårt bäst i test
Steamers, klädångare, ångstation, ångmaskin eller vad vi nu kallar det för är en relativt ny produkt i Sverige och därför så finns där inte så många testkällor. Däremot har vi använt oss av de som är tillgängliga samt alla de kundrecensioner som finns hos butiker och marknadsplatser. Genom att kombinera dessa två testkällor får vi en enhetlig bild över vilka steamers som är bäst.
Som vanligt har vi tagit stor hänsyn till alla de kundrecensioner som finns tillgängligt på amerikanska Amazon och där hittar vi oftast ett ganska stort antal recensioner att använda oss av. Fördelen med att använda kundrecensioner från Amazon är att varje kundrecension är från en verifierad kund. Detta betyder att varje kundrecension kommer från riktiga kunder som verkligen har köpt och testat produkten innan de skrev sin recension.
När vi utformade vårt jämförelsetest så valde vi att välja två testvinnare. En testvinnare med klädställning och en handhållen enhet som oftast tas med på resor eller liknande. För den som vill ersätta sitt strykjärn och strykbräda så är steamer med ställning det bästa valet. Nu är klädångare mest effektiva till tunnare och mer ömtåliga klädesplagg så som toppar, skjortor och liknande.
Förutom betyg från olika testkällor har vi egna krav på både egenskaper och funktioner. Vi har jämfört allt från storlek på vattentank till mängden ånga som produceras. Egenskaper så som t.ex. uppvärmningstid och påfyllnadsfunktion har också varit viktigt.
Uppdatering hösten 2022 – Philips handhållna steamer 3000-serien överraskar i både test och kundrecensioner. Förutom ett högt betyg är denna steamer väldigt prisvärd och den resevänliga designen gör den lämplig att ta med på resan. Den har också en smidig och avtagbar vattentank som är lätt att fylla på. Men likt många andra handhållna steamers så har även denna en ganska liten vattenbehållare.
Källor
- Amazon – Kundomdömen på Amazons olika marknadsplatser har spelat en viktig roll över hur vi har betygsatt de olika modellerna. Varför Amazon har varit så viktigt i detta test är på grund av mängden kundrecensioner och att omdömena endast kommer från verifierade köpare. Tyvärr har vi sett att vissa företag fuskar med kundomdömen på t.ex. svenska Prisjakt och därför undviker vi att använda denna som källa.Vi har också använt oss av helt vanliga butiker som säljer produkterna och som erbjuder kundomdömen.
- Svenska M3 – Sent 2020 testa svenska M3 vår testvinnare Philips Steam & Go GC363 där modellen ansågs vara väldigt prisvärd. Läs mer om deras test här.
- The Sun – Tidningen The Sun har testat Philips resevänliga steamer 3000-serien under sommaren 2022. De hitta få negativa saker. Däremot hitta de flera positiva egenskaper och funktioner som gjorde att steamern kammade hem 5 av 5 poäng. Förutom den hopfällbara designen så var modellen både effektiv och enkel att använda. Läs mer här.
Borttagna modeller
Här listar vi tidigare modeller som har tagits bort av olika anledningar. Oftast har steamerprodukten utgått från tillverkaren eller så har de blivit ersatta av något bättre. I vissa fall kan produkter hamna här om något dåligt uppdagas vid ett senare tillfälle. I så fall kommer vi skriva ut vad som har framkommit.
Philips GC351/20 - Populär modell
Butik | Pris | |
---|---|---|
Hittade inga butiker. |
- 3,7 av 5 hos tyska Amazon efter 18 recensioner
Philips GC351 Steamer är en annan relativt populär modell som har fått ett bra betyg hos många butiker och är en lite enklare modell av bäst i test vinnaren GC363. Men bara för att det är en lite enklare modell så betyder det inte att det är en sämre produkt
Flera liknelser med bäst i test vinnaren
Philips GC351/20 har en rad olika egenskaper och tillbehör som har stora liknelser som testvinnaren Philips GC363. Ångutsläppet som kommer från enheten är däremot mindre och med denna steamer så får du nöja dig med 20 gram per minut.
Vattentanken som du kan fylla på under användning är också på 70 ml och ska i alla fall räcka till att ånga ett klädesplagg. Skulle vattnet ta slut så är det bara till att fylla på vattentanken igen och steamern är redo att användas igen inom 1 minut.
Philips Steamer GC351 är säker att användas på alla klädesplagg och så även på de mest ömtåliga varianterna så som kashmir eller siden. Även värmeplattan kan tryckas direkt mot klädesplagget utan att du behöver vara rädd för att där ska bli några brännmärken.
Precis som testvinnaren i vårt Steamer Test så medföljer där också en värmeskyddande handske och en textilborste. Handsken bör användas så att du inte bränner dig på den heta ångan och dessutom blir användandet/processen mycket enklare med hjälp av handsken. Borsten är bra för material/textiler som är tjockare och underlättar att ångan tränger in fibrerna.
- Skäl att köpa
- Konstant ånga på 20 gram per minut.
- Avtagbar vattentank på 70 ml som kan fyllas på även under använding.
- Värmeskyddande handske och borste medföljer.
- Säker att användas på alla typer av textiler, även material som kashmir och siden.
- Kabellängd 3 meter.
- Skäl att inte köpa
- Inget negativt
Singer SteamWorks Pro SWP02 - Med klädställning
Butik | Pris | |
---|---|---|
Hittade inga butiker. |
- 4 av 5 hos tyska Amazon efter över 300 kunder testat steamern
Steamer för kläder med en egen ställning kan ha flera fördelar och överväger man att helt ersätta sitt vanliga strykjärn med en steamer så kan detta vara ett väldigt bra val. Singer SteamWorks Pro SWP02 är en väldigt intressant steamer som är gjord för att kunna ångstryka stora mängder kläder dagligen och kan enkelt ersätta det vanliga strykjärnet.
Steamer med ställning och stor vattentank
Det kan vara ganska skönt att ha en steamer som är kopplad till en större enhet med större vattentank och med sin egna klädhängare. På så sätt får steamern ett eget utrymme/plats där du kan ångstryka dina kläder dagligen om så behövs. Ett stort plus med just denna steamer från Singer är att enheten har hjul så att du enkelt kan förflytta maskinen.
Själva stativet där du hänger dina klädesplagg är också justerbart, vilket är perfekt för längre jackor eller när du vill ställa undan och förvara steamern.
Förutom att Singer SteamWorks Pro har en fantastiskt klädhängare som underlättar ångandet så har maskinen en betydligt större vattentank än de lite enklare modellerna i testet. Tittar vi på bäst i test vinnaren så har den bara en vattentank på 70 ml, men den är också avsedd för att vara portabel och att den ska ta så lite plats som möjligt. Singer SteamWorks Pro Steamern har en stor vattentank på 2,5 liter som räcker hela 90 minuter med ett konstant ångflöde.
Nu kan man tro att själva uppvärmningsfasen är lång, men faktum är att steamern är redo att användas på bara 45 sekunder. Det är så klart tack vare den höga effekt på 1500 watt som gör det möjligt och när väl tanken är slut, så tar du bara loss vattentanken från enheten och fyller på den under kranen.
- Skäl att köpa
- Komplett steam med ställning för att hänga upp klädesplaggen.
- Redo att användas inom 45 sekunder.
- Stor vattentank på 2,5 liter som räcker 90 minuter med kontinuerlig ånga.
- Effekt 1500 watt.
- Skäl att inte köpa
- Inget negativt