Gräddsifon bäst i test – Ta din matlagning till nya nivåer

Gräddsifon bäst i test
Gräddsifoner har blivit väldigt populära de senaste åren och anledningen till detta är att många hemmakockar har börjat få upp ögonen för vad man kan göra med dessa. Så klart du kan du få till fantastisk fluffig konsistens på grädden, men du kan också använda den för att förbättra konsistensen på vanliga såser. Så som t.ex. hollandaisesås eller varför inte fantastiska mousser.

Det finns nästan en oändlighet på vad du kan förbättra genom att använda en sådan enkel sak som en gräddsifon. Du kan även förbättra dina drinkar med hjälp av kolsyrepatroner och så vidare.

Vi har gått igenom hela produktutbudet hos de största butikerna i Sverige och har valt ut ett par alternativ som kan vara av intresse. Vi har så klart även valt ut en gräddsifon bäst i test vinnare och resultatet för detta kommer från produktrecensioner samt kundrecensioner.


iSi Gourmet Whip 0,5 l – Bäst i test

iSi Gourmet gräddsifon bäst i test

ButikPris
1049:-Besök
1090:-Besök
1250:-Besök
1499:-Besök
 • 4,4 av 5 hos amerikanska Amazon efter 240 kundrecensioner.

iSi Gourmet Whip Plus gräddsifon är vår bäst i test vinnare i denna sammanställning och anledningen till detta är att denna modellen har fått fantastiska kundrecensioner. Bara på amerikanska Amazon så har modellen 4,4 av 5 efter 240 kundrecensioner och även hos de svenska butiker ser vi endast positiva kundrecensioner.

iSi Gourmet Whip plus 0,5 liter är en gräddsifon som har fått toppbetyg hos alla de populära butikerna som KitcthenTime eller t.ex. LyckasMedMat. Om du vill komma över en gräddsifon som kan gör riktigt fluffig grädde på bara någon minut så är denna gräddsifon ditt bästa val.

En Storlek på 0,5 liter är lagom

Gräddsifoner på 0,5 liter är den mest vanliga storleken och det är oftast den som lämpar sig bäst till vanliga familjer. Det finns större modeller på över 1 liter, men då krävs det också mer gas för att få ett bra resultat och det innebär det en större kostnad.

Vill du bara göra lite fluffig grädde så kan du fortfarande göra det i en 1 liters gräddsifon, men det kommer kräva två gaspatroner i stället för en. Hur ofta gör du 1 liter vispad grädde egentligen?.

iSi gräddsifon på 0,5 liter är precis lagom för att göra snabb fluffig grädde utan någon elvisp eller liknande. Men denna storleken lämpar sig också väldigt bra till att förbättra såser eller varför inte göra en grym chokladmousse. Även om såsen eller soppan varm så klarar denna bäst i test vinnare detta utan några problem.

Gräddsifonen har en helt lufttät konstruktion som gör att t.ex. grädde håller i upp till 8-10 dagar i kylen.

Tillbehör

Det följer även med ett par tillbehör så som 3 stycken munstycken för grädde med mera. Det följer även med en ordentlig rengöringsborste för att underlätta diskningen. Gräddsifonen iSi Whip plus kan diskas i maskindisk om så önskas.

Gräddsifonen har två års fabriksgaranti och är tillverkad av rostfritt stål som har blivit borstat för en snyggare finish.

Gaspatroner måste köpas till då inga medföljer i paketet och priset för dessa gas- / gräddpatroner brukar kosta ungefär 80 – 90 kronor för 10 stycken. Vanligtvis så går det en gaspatron per användning så om du t.ex. gör grädde så tar det en patron.

Specifikationer & fördelar med bäst i test vinnaren iSi Gourmet Whip / Plus 0,5 l

 • 2 års garanti.
 • Tillverkad i rostfritt stål.
 • Tre stycken munstycken medföljer.
 • Det följer även med en rengöringsborste och gräddsifonen klarar av maskindisk.
 • Volym på 0,5 liter och är den mest använda storleken.
 • Gaspatroner / gräddpatroner måste köpas separat, medföljer ej.

Exxent Gräddsifon 0.5 L

ButikPris
959:-Besök
959:-Besök
999:-Besök

Exxent gräddsifon är en annan relativt populär produkt och kommer från en av Sveriges ledande leverantörer inom kök- och restaurangprodukter. Kvalitén lever upp till de hårda krav som ställs på produkter för användning inom restaurangbranschen där denna typ av produkter måste kunna tåla en hel del.

Gräddsifon i borstat stål

Gräddsifonen från Exxent är tillverkat av rostfritt stål med en borstad finish och är perfekt för att göra vispad grädde utan någon visp. Häll i grädde, sedan tryck i en gaspatron och du har fluffig grädde på någon sekund. Förvarar du gräddsifonen i kylen så kan du förvara grädden i upp till 10 dagar.

Just denna gräddsifon klarar av högst 75 grader, vilket också gör den perfekt till att användas med såser eller liknande. Konsistensen blir helt annorlunda och känsla samt andra smaker blir allt tydligare. Det blir dessutom ganska unikt då de flesta personer aldrig ha fått uppleva det, vilket gör detta till det perfekta verktyget i köket för att nå nya nivåer.

Det är också en av anledningarna till varför gräddsifoner har blivit så populära de senaste åren och det är för att många hemmakockar gillar att experimentera vid matlagning. Det är framförallt när man experimenterar med matlagning som det blir väldigt kul och intressant.

Stilfull och funktionell design

Exxent gräddsifon har likt bäst i test vinnaren en väldigt snygg och funktionell design som de flesta personer gillar. Likt testvinnaren så medföljer där inga gas- eller gräddpatroner och är något som du behöver köpa till. Storleken på dessa gaspatroner följer den standard som finns vilket innebär att du kan använda t.ex. iSi-gaspatroner även till Exxent gräddsifon.

Specifikationer för Exxent gräddsifon 0,5 liter

 • Tillverkad i rostfritt stål.
 • Volym på 0,5 liter.
 • Klarar av en maxtemperatur på 75 grader.
 • Framtagen för att användas i hemmaköket, men också på restauranger.

Mastrad Siphon 0,5 l

ButikPris
1145:-Besök
 • 3,8 av 5 hos tyska Amazon efter 30 kundrecensioner.

Mastrad Siphon 0,5 liters gräddsifon tillverkas av ett företag som gillar modern och fräsch design, vilket också syns på denna modellen. Mastrad har ett brett sortiment inom köksutrustning så som t.ex. Creme brulee brännare och så vidare.

En enkel modell som gör sitt jobb

Mastrad gräddsifon är en väldigt enkel modell som gör sitt jobb, men förutom det så är det inget ut över det normala. Vill du göra fluffig grädde eller förbättra dina såser så fungerar detta minst lika bra i denna som bäst i test vinnaren.

Denna gräddsifon klar både kalla och varma såser, krämer, mousse, grädde med mera och det är egentligen bara din fantasi som sätter stopp kring användningen av dessa sifoner.

Även denna kommer i volymen 0,5 liter vilket oftast är perfekt för upp till 5-8 personer beroende på vad du ska göra. Även om större sifoner som t.ex. 1 liter låter bra så har det sina nackdelar då det går åt mer gas. Att använda en 1 liter gräddsifon för 3-4 personer känns nästan galet och är ganska mycket slöseri med gas. Det är också därför som 0,5 varianten är så populär.

Specifikationer för Mastrad gräddsifon 0,5 liter

 • Volym på 0,5 liter.
 • Tillverkad i rostfritt stål.
 • Klarar av kallt som varmt.

Vanliga frågor om gräddsiforner

Finns det olika gaspatroner till gräddsifoner?

Svaret är ja. Vill du t.ex. göra fluffig grädde, kräm, sås eller liknande så är det en vanlig gaspatron som gäller. Dessa patroner kallas också för gräddpatron och denna lustgas löser sig endast i blandningar som innehåller fett. Den andra typen av patron är vanlig kolsyra som ger samma effekt som en soda streamer och det löser sig i andra typer av vätskor.

Hur fungerar en gräddsifon?

En gräddsifon är precis som en sodastreamer / kolsyremaskin där du utsätter innehållet för ett tryck genom att tillsätta lustgas. Om du vill göra klassisk superfluffig grädde så gör du så här:

 1. Fyll du upp gräddsifonen med grädde och skruva åt toppen ordentligt.
 2. Sedan skruvar du på en gaspatron och då kommer ett pysande ljud från gaspatronen. Det är gasen som rusar in i grädden under tryck.
 3. Sedan sätter du på det önskade munstycket för vilken form du vill ha på det som ska komma ut.
 4. Sedan trycker du ner knappen eller handtaget och ut kommer fin fluffig grädde.