Tips på presenter till en frusen partner

Tips på presenter till en frusen partner

Visst blir man oftare frusen på vintern. Även om temperaturen kan hålla sig över nollan kan den råa, fuktiga luften göra att man huttrar ända in i själen. Men det behöver inte vara vinter för att man ska frysa. En del blir frusna redan på sensommaren, kanske till och med under vissa sommarkvällar. Oavsett hur det kommer sig att en del blir frusna lättare än andra så är det jobbigt att behöva frysa.


Har du någon i din närhet som du vill kunna värma lite extra? Då har vi listat några perfekta presentidéer för dig här. Oavsett om de är tänkta att komma som en julklapp i vintermörkret eller en välbehövlig födelsedagspresent så är vi säkra på att de här värmekällorna kan värma en frusen själ.

Även om fler av dessa värmeprodukter är avsedd för återhämtning och rehabilitering så fungerar de minst lika bra till att bota frusenhet hos sin partner. Vissa kan även användas tillsammans så som t.ex. elektrisk värmefilt som finns i stora modeller för två.

För det mesta är denna typ av presenter väldigt uppskattade och speciellt nu när vintern sakta men säkert rulla in över landet. Förutom att det är en present så visar det även att du bryr dig om personen mående och välbefinnande.

elektrisk värmefilt

Värmefilten – En heltäckande klassiker

Ett av de allra säkraste korten mot frusenhet är en värmefilt. Med sin värmande elvärmeslinga och sitt mjuka material är den elektriska värmefilten en av de vanligare prylarna mot kylan, och det med rätta.

Med rätt storlek kan din partner bekvämt värma hela kroppen med en enda filt, eller varför inte köpa en extra stor filt som ni båda kan få plats att mysa under?

De flesta varianter drivs med el direkt från vägguttaget och har flera olika temperaturinställningar. Dessutom har de en timerfunktion som gör elfilten brandsäker. För den riktigt frusne är detta den perfekta presenten under de kallare månaderna. För tips på modeller kan du läsa vår jämförelse av bästa elektriska värmefiltar.

Fördelar med elektrisk värmefilt

 • Finns bra och billiga modeller
 • Olika storlekar för en eller två personer
 • Har oftast inställbar termostat för önskad temperatur

vetekudde

Vetekudde – Värme var du än behöver den

När värmen behövs på en särskild punkt är vetekudden en välbeprövad vän. En varm vetekudde hjälper bra både mot stela axlar och nacke och kan dessutom hjälpa till att hålla värmen i sängen.
För en frusen partner kan det vara en utmärkt present, men den har det problemet att kudden tappar värmen efter en stund och måste värmas upp igen. Däremot värms den snabbt i mikrovågsugnen.

Vetekudden är däremot lite underskattad. För även om den inte håller värmen lika länge som elektriska varianter så är den helt kabelfri. Och dessutom håller den värmen ganska effektivt om du väljer en modell större. För tips på modeller kan du läsa vårt test av värmekuddar.

Har du en tight budget till din present kan du faktiskt göra din egen ganska enkelt. Då kan du både välja tyg och storlek på kudden. Fyllningen kan du välja själv men bästa alternativet är druvkärnor eller körsbärskärnor. Även ris fungerar bra.

Fördelar med vetekudden

 • Kan både värmas och kylas
 • Billig present och effektiv
 • Kan tillverkas av dig själv
 • Kan användas överallt på kroppen

elektrisk värmekudde

Elektrisk Värmekudde

Om du eller din partner behöver den pålitliga värmen från en värmefilt men smidigheten hos en vetekudde kan vi rekommendera en elektrisk värmekudde. Värmekudden fungerar på samma sätt som värmefilten, men kommer istället i form av en kudde.

De flesta modeller drivs med ström från ett vägguttag, men det finns även batteridrivna varianter. Här kan du eller din partner få smidigheten hos en vetekudde, utan att behöva gå och mikra kudden stup i kvarten.

Elektrisk värmekuddar är ganska ovanliga på marknaden och det finns bara några få modeller att välja mellan. Temperaturen i kudden varierar också ganska kraftigt beroende på modell och vissa produkter blir inte speciellt varma. Föredrar din partner högre temperaturer kan en vanligt vetekudde var det bättre alternativet.

Fördelar med elektrisk värmekudde

 • Kan användas under längre perioder
 • Är betydligt mjukare än t.ex. vetekudden
 • Har oftast ställbar termostat för önskad temperatur

elektriskt fotbad med termostat

Fotbad – varmt och mjukgörande

När man känner sig kall är det nästan alltid fötterna som känns kallast. Därför är fotbad en vanlig lösning, men vad gör man när vattnet kallnar? Inga problem, om du har ett bra elektriskt fotbad! De allra flesta fotbad har en eller flera olika massagefunktioner, en lyxdetalj som kan kännas helt himmelsk efter en lång dag på stående fot eller en kall långpromenad.

Förutom att fotbadet är varmt och skönt så kan också hjälpa mot obekväma förhårdnader och smärtsamma självsprickor. Tillsammans med en fotfil och en mjukgörande olja eller kräm är ett fotbad bland det bästa du kan ge till din partners frusna fötter.

Fördelar med elektrisk fotbad

 • Förutom att värma upp kalla fötter kan fotbadet erbjuda massage
 • Kan även bota trötta fötter
 • Effektiv på att ta bort förhårdnader och rengöra fötterna
 • Har oftast ställbar temperatur
 • Finns som både fotbad med vatten och som ångbad

elektrisk fotvärmare

Fotvärmare – både varm och torr

Det är inte alltid man har vare sig tid, ork eller lust att tappa upp och hålla koll på ett kar med vatten för att hålla fötterna varma. Ibland behöver man bara något där man är, till exempel i läsfåtöljen eller TV-soffan. Då passar det utmärkt med en torr, enkel elektrisk fotvärmare.

Fotvärmaren fungerar enligt samma princip som en värmefilt, alltså med en värmeslinga som smugits in i en mjuk och skön filt. Här har dock filten formats till lite av en ”dubbelsocka” där båda fötterna får plats.

De allra flesta modeller har dessutom en innerfilt som enkelt kan tas ut och tvättas när det behövs. Detta är den perfekta presenten till en partner som ofta blir kall om fötterna, oavsett om det är i tv-soffan eller vid hemmakontoret.

Fördelar med elektrisk fotvärmare

 • Slipper klydda med vatten som på fotbad
 • Kommer snabbt upp i temperatur
 • Oftast ställbara temperaturer
 • Billig julklapp eller present

Slutord om presenttips

Om du är på jakt efter en present eller julklapp till din partner så är dessa produkter ett utmärkt val. Det passar också både killar och tjejer som känner sig frusna under vinterhalvåret. Givetvis passar dessa produkter minst lika bra till mors dag och fars dag. Eller om du bara vill överraska din partner med lite uppvaktning.

Elektriska värmeprodukter är också utmärkt att ge personer som är svåra att köpa till och speciellt under vinterhalvåret då de flesta känner sig frusna. För fler förslag på presenter kan du kolla vår kategori för avkoppling och återhämtning.