bästa elektriska fotvärmare

Bästa Fotvärmare 2024

Annonslänkar

På denna sida finns det länkar till andra webbplatser, så kallade affiliatelänkar. Om du väljer att köpa något via en sådan länk kan det innebära att vi tjänar en provision.

Du kan läsa mer om våra allmänna villkor på vår webbplats.

Stäng

Sakta men säkert drar både höst- och vintervädret in över Sverige. Det kalla vädret har en tendens att göra våra fötter extremt kalla och för många kan det även vara svårt att få upp temperaturen igen. En elektrisk fotvärmare har visat sig vara både effektiv och snabb på att värma upp frusna fötter.

Lufttemperaturen har störst påverkan på kroppen då blodkärlen dras ihop i händer och fötter. Detta gör att kroppen sparar energi när det blir kallt men som tyvärr ett resultat av frusenhet. En fotvärmare passar perfekt till både upptining av fötter eller som extra mysfaktor på kvällen.

Vi har sammanställt listan nedanför med marknadens bästa fotvärmare baserat på produktrecensioner och kundrecensioner. Förutom konsumentomdömen och recensioner har vi vägt in både funktioner, egenskaper och pris.

Beurer FW 20 - Bästa fotvärmare

Beurer FW 20 bild
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 4,3 av 5 hos tyska Amazon efter över 2 800 kundrecensioner

Beurer FW 20 är en mycket populär elektrisk fotvärmare som har fått väldigt bra kundrecensioner och är också en storsäljare hos många butiker på nätet. Beurer FW 20 är något enklare än populära Beurer FWM 45 vilket innebär att FW 20 ej erbjuder vibrationsmassage. Däremot har FW 20 betydligt högre värmeeffekt och det är trots allt det vi är ute efter.

För de flesta personer som letar efter en elektrisk fotvärmare så räcker det med uppvärmning och det är något som är riktigt bra på denna modellen. Denna modell är en renodlad fotvärmare och kommer med fler temperaturinställningar än t.ex. Beurer FWM 45.

Tre temperaturinställningar i stället för två

Materialet i Beurer FW 20 fotvärmare är något av det mjukaste som du kan hitta på marknaden och är speciellt framtaget för att vara extra mjukt för fötterna. Materialet på insidan är fluffig fleece som kan handtvättas om så önskas. Materialet är dessutom godkänt enligt Oeko-Tex 100 standarden som ställer väldigt höga krav på materialet.

Beurer FW 20 kommer med tre temperaturinställningar så att du enklare kan hitta din favorittemperatur.

Beurer fotvärmare använder Beurers egna säkerhetssystem BSS som använder dubbla säkerhetssystem. Det ena systemet skyddar emot överhettning medans det andra säkerställer att den elektriska fotvärmaren stängs av automatiskt efter 90 minuter.

 • Skäl att köpa
 • Effekt på 100 watt
 • Snabb uppvärmning med tre olika temperaturinställningar
 • Fluffig fleece som kan tas av för att handtvättas
 • Ska passa skostorlekar upp till 47 EU
 • BSS-säkerhetssystem. Skydd emot överhettning och stängs av automatiskt efter 90 minuter
 • Godkänd enligt Oeko-Tex 100 standarden
 • Materialet andas
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Medisana FW 150 - Snabb uppvärmning

Medisana FW 150 bild Medisana FW 150 bild
ButikPris
737:-Besök
1805:-Besök
 • 4 av 5 stjärnor efter över 200 konsumenter testat produkten på Amazon

Enligt de flesta konsumenter är Medisana fotvärmare ett bra val baserat på flera hundra kundrecensioner. Förutom en trevlig design erbjuder FW 150 både bra temperaturer och uppvärmning.

Hög effekt och snabb uppvärmning

Många svenskar lider av både trötta och kalla fötter under årets kallaste dagar. Medisana FW 150 elektriska fotvärmare är en rymlig modell som kan lindra besvärande fötter i fotstorlekar upp till 46.

Medisanas fotvärmare ligger i samma klass som med topprodukterna i vår jämförelse och det enda som egentligen är ett litet minus är timerfunktionen som stänger av värmen efter 1,5 timme. Men samtidigt är det en bra säkerhetsfunktion som den här typen av värmeprodukter bör använda. Modellen är också utrustad med ett överhettningsskydd.

Den höga effekten på 100 watt erbjuder både snabb uppvärmning och komfortabel temperatur. Du har däremot möjlighet till att justera temperatur genom tre olika temperaturnivåer. Stort plus är ett innerfodral som är tvättbart i tvättmaskin vid max 30 grader.

 • Skäl att köpa
 • Bra effekt på 100 watt som ger snabb uppvärmning
 • 3 stycken temperaturnivåer att välja mellan
 • Innerfoder är avtagbart och kan tvättas i tvättmaskin upp till 30 grader
 • Timerfunktion som automatiskt stänger av fotvärmaren efter 1,5 timme
 • Utrustad med överhettningsskydd
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Medisana FWS Foot Warmer - Hög effekt

Medisana FWS Foot Warmer bild
ButikPris
424:-Besök
 • 4,2 av 5 på tyska Amazon efter 1 800 kundrecensioner

Märket Medisana är kanske inte det mest vanliga märket i Sverige, men på senare år så har även deras produkter letat sig in på de svenska butikshyllorna. Tittar vi utanför Sverige så är Medisana ganska stort i länder som Tyskland och så vidare. Faktum är att Medisana räknas som en av de ledande företagen inom hälsoprodukter så som massage eller t.ex. fotvärmare.

Lider du av väldigt kalla fötter?

Med en hög effekt på 100 W så värmer Medisana FWS Foot Warmer upp dina kalla fötter på nolltid. Fotvärmaren från Medisana värmer upp väldigt snabbt med sin höga effekt och sin snabbuppvärmnings-funktion. Just denna modellen har tre olika temperaturinställningar low, medium och high.

Fotvärmaren styrs via den handkontroll som följer med och kontrollen har även en enklare LED-skärm som visar alla inställningar.

Enheten är fullt utrustad med ett säkerhetssystem som skyddar emot överhettning, men som också stänger av fotvärmaren automatiskt efter 90 minuter. Perfekt för dig som ofta glömmer att stänga av prylar.

Tvättbart tyg

Materialet på insidan är fluffigt samt mjukt och är något som vem som helst kan uppskatta. Löstagbart foder som kan tvättas i högst 30 grader i tvättmaskinen. ’

Om du är orolig för att du har för stora fötter så kan du troligtvis sluta oroa dig då fotvärmaren tar storlekar upp till storlek 46.

 • Skäl att köpa
 • Hög effekt på 100 W med en snabbuppvärmnings-funktion
 • Tre olika termperaturinställningar
 • Avtagbart foder som kan tvättas i 30 grader
 • Ordentlig handkontroll för att ställa in alla inställningar
 • Klarar av fotstorlekar till 46
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Beurer FWM 45 - Värme & massage

Beurer FWM 45 bild
ButikPris
539:-Besök
799:-Besök
 • 4,2 av 5 på Amazon Tyskland efter 1600 kundrecensioner
 • Rekommenderas av The Australian

Beurer är framförallt kända för att tillverka förstklassiga produkter för massage och välbefinnande. Fotvärmaren FWM 45 är en väldigt populär modell och en stor anledning till varför just denna fotvärmaren är så populär är av den enkla anledningen att fotvärmaren även ger massage. Även det låga priset på Beurer FWM 45 gör att produkten har blivit extra populär.

Fotvärmare som också ger enklare massage

Beurer FWM 45 är en ganska enkel produkt men om du lider av kalla fötter på kvällarna så kan denna fotvärmare värma upp dina fötter med lite massage. Det är däremot viktigt att poängtera att FWM 45 inte erbjuder lika hög värmeeffekt som "Bästa valet" Beurer FWM 45. Så om hög värme är den viktigaste egenskapen så ska du välja FW 20 istället.

Varför inte passa på med att sätta på sitt favoritprogram på TV, värma lite varm chokladmjölk och sedan glida ner i fotvärmaren. Ännu bättre är om du väljer att sätta igång det massageprogram som medföljer.

Massageprogrammet ger dig två olika inställningar där den ena är lite mjukare för bättre avslappning, medans steg två är lite mer kraftfullt och som ger en lite mer stärkande effekt. Värme i kombination med enklare massage ger en form av terapibehandling som lämpar sig väldigt väl när man t.ex. kommer hem från jobbet. Eller om man bara vill varva ner på kvällen så att man enklare kan somna. Perfekt avkopplingsprodukt.

Fotmassagen från denna produkt kommer i form av vibrationer och är alltså inte något som knådar. Men det räcker gott och väl då syftet med denna produkt är att värma kalla fötter, vilket den också gör väldigt bra. Beurer FWM 45 kommer med två olika temperaturinställningar och lider du av riktigt kalla fötter så kan det vara skönt att börja direkt på det högsta läget. När man väl har fått upp värmen efter en stund så kan man antingen sänka temperaturen eller slå av fotvärmaren helt och njuta på eftervärme.

 • Skäl att köpa
 • Effekt på 16 watt
 • Ger både värme och vibrationsmassage. Två inställningar / hastigheter på temperatur samt massage
 • 3 års garanti
 • Foder kan tvättas förhand
 • L 32 cm, B 26 cm, H 26 cm
 • Passar stora och små fötter
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Köpguide – Så väljer du bästa fotvärmaren

Fotvärmare är oftast väldigt enkla med en termostat där du kan ställa in olika temperaturer. Men det finns också modeller som erbjuder ytterligare funktionalitet så som t.ex. massage eller liknande. Så vad bör du tänka på när du väljer en fotvärmare?

Här nedanför går vi igenom både egenskaper och funktionalitet som är värt Nedan listar vi vad du bör tänka på när du väljer ut en elektrisk fotvärmare.

Högre effekt ger oftast mer värme

Det finns ganska många modeller på marknaden som erbjuder hög effekt så som t.ex. Beurer FW 20 som har 100 watt effekt. När vi läser kundomdömen på vissa modeller så är många besvikna på den låga värmen och då har de valt en fotvärmare med alldeles för låg effekt. Det är rätt stor skillnad på en effekt med 20 watt och 100 watt.

Generellt så erbjuder fotvärmare med massagefunktion en lägre värmeeffekt så om du verkligen behöver värme så bör du välja bort massagefunktionen. Tyvärr har också många konsumenter orimliga förväntningar på fotvärmare och vi ser i kundrecensioner att de förväntar sig skållande värme. Men i själva verket så tar det tid att värma upp fotvärmaren och speciellt kalla fötter.

Tips – Kommer du hem med väldigt kalla fötter så kan det vara en bra idé att först värma fötterna i duschen så att innertemperaturen går upp. När väl fötterna har fått upp temperaturen lite kan fotvärmaren ta över.

Välj en forvärmare med avtagbart innerfoder

Vi alla vet att fötter kan lukta ganska illa om de har varit igång hela dagen på jobbet. Förutom det allmänna tipset att tvätta sina fötter innan användning av fotvärmaren så kan det vara bra om innerfodret är tvättbart.

Flera modeller så som t.ex. Beurer FW 20 och Medisana FW 150 har avtagbart innerfoder som antingen kan tvättas förhand eller i tvättmaskin. Även om man har rena fötter så kommer värmen från fotvärmaren göra vissa fötter svettiga.

Storleken kan ha betydelse beroende på din skostorlek

Det är inte alltid lätt att vara en storfotad person och precis som med skor kan det vara ett problem. Nu passar vanligtvis de flesta elektriska fotvärmare skostorlekar upp till 46 EU. Har du större fötter än så blir det allt svårare att hitta en modell. Beurer FW 20 ska däremot klara skorstorlekar upp till 47 EU enligt flera källor.

Med fötter större än 47 (EU) så är vårt bästa tips att göra en egen fotvärmare med vetepåsar. Den gamla vetekudden som värms i mikrovågsugn är fortfarande ett effektivt verktyg mot kalla kroppsdelar. Skapa en säck som kan hushålla några vetekuddar och knyt ihop säcken runt benen. Om du inte har lust att skapa detta själv så finns det t.ex. produkter så som Bejlas Gåva vetevärmare att köpa.


Källor

The Australian

The Australian gjorde ett litet test på Beurer FWM 45 fotvärmare och kom fram till att det är en väldigt bra produkt. Något som tidningen tyckte var extra roligt var att manualen varnade för användning med djur. D.v.s. produkten är inte framtagen för att värma djur. The Australian.


Utgångna fotvärmare

Det finns olika anledningar till varför produkter listas här nedanför. Oftast har dessa produkter utgått från tillverkaren eller så har produkten blivit ersatt av en bättre modell i vår jämförelse.

Wilfa fotvärmare WFW1 - Populär modell

Wilfa fotvärmare WFW1 bild
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • Bra kundrecensioner hos svenska butiker

Wilfa WFW-1 är en annan ganska så populär fotvärmare från Wilfa och har också fått väldigt bra kundrecensioner hos olika butiker. Med en effekt på 100 watt så kan denna fotvärmare värma upp dina kalla eller frusna fötter på nolltid. Wilfa fotvärmare är kanske ingen värstingmodell, men enligt de kundrecensioner som går att hitta hos olika butiker som t.ex. NetOnNet så är det tydligt att befintliga kunder är väldigt nöjda.

Tvättbart och avtagbart innerfoder

Att kunna tvätta innerfodret då och då är nästan ett måste när det kommer till denna typ av produkter. Man vill gärna kunna ha en fräsch upplevelse varje gång man använder fotvärmaren och på denna modellen så är innerfodret avtagbart. Innerfodret är tvättbart i 30 grader med handtvätt.

Med en effekt på 100 W så värms fotvärmaren upp väldigt snabbt och på handkontrollen kan du välja tre olika temperaturinställningar. Vanligtvis är det ganska skönt att välja det högsta läget direkt, men efter en stund när fötterna väl har börjat tina så är det skönare att sänka värmen något. Har du extremt kalla fötter så kan det högsta läget användas hela tiden så klart.

Produkten är godkänd av NEMCO och kommer med automatisk avstängning efter 2 timmar i fall du skulle glömma bort att stänga av den.

 • Skäl att köpa
 • Automatisk avstängning
 • Relativt billig
 • Avtagbart innerfoder som är tvättbart
 • Effekt på 100 W
 • Tre olika temperaturinställningar
 • Snabb uppvärmning
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt