Bästa Fotvärmare 2021

Bästa Fotvärmare 2021

Lider du av kalla fötter? Nu när det börjar bli kallare väder så är fotvärmare ett perfekt sätt för att öka fottemperaturen eller för allmänt mys i soffan. Fotvärmare är ett bra sätt för att kunna varva ner på kvällen och för att få upp värmen innan du t.ex. lägger dig.

Om du ofta har problem med kalla fötter så kan det finns många anledningar. De som lider av kalla fötter har också ofta problem med kalla händer och det kan finns flera anledningar till detta. Lufttemperaturen har störst påverkan då kroppen själv drar ihop blodkärlen i händer och fötter. Det gör kroppen för att spara energi när det blir kallt men tyvärr blir frusenhet slutresultatet.

Vi har gått igenom alla fotvärmare som finns på marknaden och har sedan skapat en komplett lista över de bästa alternativen. Vi har gått igenom produktrecensioner och kundrecensioner som ligger till grund för hur vi har valt ut bästa fotvärmaren.

Senast uppdaterad September 2021

Beurer FW 20 - Bästa fotvärmare

Beurer FW 20 bild 1
ButikPris
494:-Besök
629:-Besök
639:-Besök
 • 4,2 av 5 hos Amazon UK efter 1600 kundrecensioner

Beurer FW 20 är en mycket populär elektrisk fotvärmare som har fått väldigt bra kundrecensioner och är också en storsäljare hos många butiker på nätet. Beurer FW 20 är något enklare än populära Beurer FWM 45 vilket innebär att FW 20 ej erbjuder vibrationsmassage. Däremot har FW 20 betydligt högre värmeeffekt och det är trots allt det vi är ute efter.

För de flesta personer som letar efter en elektrisk fotvärmare så räcker det med uppvärmning och det är något som är riktigt bra på denna modellen. Denna modell är en renodlad fotvärmare och kommer med fler temperaturinställningar än t.ex. Beurer FWM 45.

Tre temperaturinställningar i stället för två

Materialet i Beurer FW 20 fotvärmare är något av det mjukaste som du kan hitta på marknaden och är speciellt framtaget för att vara extra mjukt för fötterna. Materialet på insidan är fluffig fleece som kan handtvättas om så önskas. Materialet är dessutom godkänt enligt Oeko-Tex 100 standarden som ställer väldigt höga krav på materialet.

Beurer FW 20 kommer med tre temperaturinställningar så att du enklare kan hitta din favorittemperatur.

Beurer fotvärmare använder Beurers egna säkerhetssystem BSS som använder dubbla säkerhetssystem. Det ena systemet skyddar emot överhettning medans det andra säkerställer att den elektriska fotvärmaren stängs av automatiskt efter 90 minuter.

 • Effekt på 100 watt
 • Snabb uppvärmning med tre olika temperaturinställningar
 • Fluffig fleece som kan tas av för att handtvättas
 • BSS-säkerhetssystem. Skydd emot överhettning och stängs av automatiskt efter 90 minuter
 • Godkänd enligt Oeko-Tex 100 standarden
 • Materialet andas

Beurer FWM 45 - Värme & massage

Beurer FWM 45 bild 1
ButikPris
442:-Besök
447:-Besök
549:-Besök
699:-Besök
 • 4,2 av 5 på Amazon Tyskland efter 1600 kundrecensioner
 • Rekommenderas av The Australian

Beurer är framförallt kända för att tillverka förstklassiga produkter för massage och välbefinnande. Fotvärmaren FWM 45 är en väldigt populär modell och en stor anledning till varför just denna fotvärmaren är så populär är av den enkla anledningen att fotvärmaren även ger massage. Även det låga priset på Beurer FWM 45 gör att produkten har blivit extra populär.

Fotvärmare som också ger enklare massage

Beurer FWM 45 är en ganska enkel produkt men om du lider av kalla fötter på kvällarna så kan denna fotvärmare värma upp dina fötter med lite massage. Det är däremot viktigt att poängtera att FWM 45 inte erbjuder lika hög värmeeffekt som "Bästa valet" Beurer FWM 45. Så om hög värme är den viktigaste egenskapen så ska du välja FW 20 istället.

Varför inte passa på med att sätta på sitt favoritprogram på TV, värma lite varm chokladmjölk och sedan glida ner i fotvärmaren. Ännu bättre är om du väljer att sätta igång det massageprogram som medföljer.

Massageprogrammet ger dig två olika inställningar där den ena är lite mjukare för bättre avslappning, medans steg två är lite mer kraftfullt och som ger en lite mer stärkande effekt. Värme i kombination med enklare massage ger en form av terapibehandling som lämpar sig väldigt väl när man t.ex. kommer hem från jobbet. Eller om man bara vill varva ner på kvällen så att man enklare kan somna. Perfekt avkopplingsprodukt.

Fotmassagen från denna produkt kommer i form av vibrationer och är alltså inte något som knådar. Men det räcker gott och väl då syftet med denna produkt är att värma kalla fötter, vilket den också gör väldigt bra. Beurer FWM 45 kommer med två olika temperaturinställningar och lider du av riktigt kalla fötter så kan det vara skönt att börja direkt på det högsta läget. När man väl har fått upp värmen efter en stund så kan man antingen sänka temperaturen eller slå av fotvärmaren helt och njuta på eftervärme.

 • Effekt på 16 watt
 • Ger både värme och vibrationsmassage. Två inställningar / hastigheter på temperatur samt massage
 • 3 års garanti
 • Foder kan tvättas förhand
 • L 32 cm, B 26 cm, H 26 cm
 • Passar stora och små fötter

Medisana FWS Foot Warmer - Hög effekt

Medisana FWS Foot Warmer bild 1
ButikPris
349:-Besök
399:-Besök
 • 4 av 5 på brittiska Amazon efter 50 kundrecensioner

Märket Medisana är kanske inte det mest vanliga märket i Sverige, men på senare år så har även deras produkter letat sig in på de svenska butikshyllorna. Tittar vi utanför Sverige så är Medisana ganska stort i länder som Tyskland och så vidare. Faktum är att Medisana räknas som en av de ledande företagen inom hälsoprodukter så som massage eller t.ex. fotvärmare.

Lider du av väldigt kalla fötter?

Med en hög effekt på 100 W så värmer Medisana FWS Foot Warmer upp dina kalla fötter på nolltid. Fotvärmaren från Medisana värmer upp väldigt snabbt med sin höga effekt och sin snabbuppvärmnings-funktion. Just denna modellen har tre olika temperaturinställningar low, medium och high.

Fotvärmaren styrs via den handkontroll som följer med och kontrollen har även en enklare LED-skärm som visar alla inställningar.

Enheten är fullt utrustad med ett säkerhetssystem som skyddar emot överhettning, men som också stänger av fotvärmaren automatiskt efter 90 minuter. Perfekt för dig som ofta glömmer att stänga av prylar.

Tvättbart tyg

Materialet på insidan är fluffigt samt mjukt och är något som vem som helst kan uppskatta. Löstagbart foder som kan tvättas i högst 30 grader i tvättmaskinen. ’

Om du är orolig för att du har för stora fötter så kan du troligtvis sluta oroa dig då fotvärmaren tar storlekar upp till storlek 46.

 • Hög effekt på 100 W med en snabbuppvärmnings-funktion
 • Tre olika termperaturinställningar
 • Avtagbart foder som kan tvättas i 30 grader
 • Ordentlig handkontroll för att ställa in alla inställningar
 • Klarar av fotstorlekar till 46

Köpguide – Så väljer du bästa fotvärmaren

Fotvärmare är oftast väldigt enkla med en termostat där du kan ställa in olika temperaturer. Men det finns också modeller som erbjuder ytterligare funktionalitet så som t.ex. massage eller liknande. Så vad bör du tänka på när du väljer en fotvärmare?

Nedan listar vi vad du bör tänka på när du väljer ut en elektrisk fotvärmare.

Högre effekt ger oftast mer värme

Det finns ganska många modeller på marknaden som erbjuder hög effekt så som t.ex. Beurer FW 20 som har 100 watt effekt. När vi läser kundomdömen på vissa modeller så är många besvikna på den låga värmen och då har de valt en fotvärmare med alldeles för låg effekt. Det är rätt stor skillnad på en effekt med 20 watt och 100 watt.

Generellt så erbjuder fotvärmare med massagefunktion en lägre värmeeffekt så om du verkligen behöver värme så bör du välja bort massagefunktionen. Tyvärr har också många konsumenter orimliga förväntningar på fotvärmare och vi ser i kundrecensioner att de förväntar sig skållande värme. Men i själva verket så tar det lite tid att värma upp fotvärmaren och att temperaturen inte ska vara för hög.

Vill du har väldigt snabbt uppvärmning av dina fötter så kan fotbad vara ett bättre alternativ.

Källor

The Australian

The Australian gjorde ett litet test på Beurer FWM 45 fotvärmare och kom fram till att det är en väldigt bra produkt. Något som tidningen tyckte var extra roligt var att manualen varnade för användning med djur. D.v.s. produkten är inte framtagen för att värma djur. The Australian.

Utgångna fotvärmare

Wilfa fotvärmare WFW1 - Populär modell

Wilfa fotvärmare WFW1 bild 1
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • Bra kundrecensioner hos svenska butiker

Wilfa WFW-1 är en annan ganska så populär fotvärmare från Wilfa och har också fått väldigt bra kundrecensioner hos olika butiker. Med en effekt på 100 watt så kan denna fotvärmare värma upp dina kalla eller frusna fötter på nolltid. Wilfa fotvärmare är kanske ingen värstingmodell, men enligt de kundrecensioner som går att hitta hos olika butiker som t.ex. NetOnNet så är det tydligt att befintliga kunder är väldigt nöjda.

Tvättbart och avtagbart innerfoder

Att kunna tvätta innerfodret då och då är nästan ett måste när det kommer till denna typ av produkter. Man vill gärna kunna ha en fräsch upplevelse varje gång man använder fotvärmaren och på denna modellen så är innerfodret avtagbart. Innerfodret är tvättbart i 30 grader med handtvätt.

Med en effekt på 100 W så värms fotvärmaren upp väldigt snabbt och på handkontrollen kan du välja tre olika temperaturinställningar. Vanligtvis är det ganska skönt att välja det högsta läget direkt, men efter en stund när fötterna väl har börjat tina så är det skönare att sänka värmen något. Har du extremt kalla fötter så kan det högsta läget användas hela tiden så klart.

Produkten är godkänd av NEMCO och kommer med automatisk avstängning efter 2 timmar i fall du skulle glömma bort att stänga av den.

 • Automatisk avstängning
 • Relativt billig
 • Avtagbart innerfoder som är tvättbart
 • Effekt på 100 W
 • Tre olika temperaturinställningar
 • Snabb uppvärmning