Fotvärmare Bäst i test – Värm upp dina kalla fötter snabbt


Om du ofta har problem med kalla fötter så kan det finns många anledningar till detta. De som lider av kalla fötter har också ofta problem med kalla händer och det kan finns många anledningar till detta problem. Lufttemperaturen har störst påverkan då kroppen själv drar ihop blodkärlen i händer och det gör kroppen för att spara energi när det blir kallt. Rökning och nervositet kan också påverka eller om man är spänd i kroppen på grund av något i vardagen.

Det finns dock bot på dessa vanliga problem och det är helt enkelt att köpa en ordentlig fotvärmare som kan ge en önskad effekt på fottemperaturen. Nu när det också börjar bli kallare väder så är dessa fotvärmare en gudagåva för många personer som lider av kalla fötter. För vissa är det en bra produkt för att kunna varva ner på kvällen och för att få upp värmen innan de lägger sig.

Vi har gått igenom alla de fotvärmare som finns på marknaden och har sedan skapat en komplett lista över de bästa fotvärmare. Vi har gått igenom test av fotvärmare, men också produktrecensioner och kundrecensioner som vi har använt som underlag till denna lista.


Beurer FWM 45 – Bäst i test

ButikPris
419:-Besök
447:-Besök
549:-Besök
699:-Besök
 • 4,0 av 5 på Amazon Tyskland efter 200 kundrecensioner.
 • Rekommenderas av The Australian.

Beurer är framförallt kända för att tillverka förstklassiga produkter för massage och välmående. Fotvärmaren FWM 45 är en väldigt populär modell på nätet och en stor anledning till varför just denna fotvärmaren är så populär är av den enkla anledningen att fotvärmaren även ger massage. Även det låga priset på Beurer FWM 45 gör att produkten har blivit extra populär.

Fotvärmare som också ger enklare massage

Beurer FWM 45 är en ganska enkel produkt, men om du lider av att ständigt ha kalla fötter på kvällarna så kan denna fotvärmare värma upp dina fötter på nolltid. Varför inte passa på med att sätta på sitt favoritprogram på TV, värma lite varm chokladmjölk och sedan glida ner i fotvärmaren. Ännu bättre är om du väljer att sätta igång det massageprogram som följer med produkten.

Massageprogrammet ger dig två olika inställningar där den ena är lite mjukare för bättre avslappning, medans steg två är lite mer kraftfullt och som ger en lite mer stärkande effekt. Värme i kombination med enklare massage ger en form av terapibehandling som lämpar sig väldigt väl när man t.ex. kommer hem från en dag på jobbet. Eller om man bara vill varva ner på kvällen så att man enklare kan somna, perfekt avkopplingsprodukt.

Fotmassagen från denna produkt kommer i form av vibrationer och är alltså inte något som knådar. Men det räcker gott och väl då syftet med denna produkt är att värma kalla fötter, vilket den också gör väldigt bra. Beurer FWM 45 kommer med två olika temperaturinställningar och lider du av riktigt kalla fötter så kan det vara skönt att börja direkt på det högsta läget. När man väl har fått upp värmen efter en stund så kan man antingen sänka temperaturen eller slå av fotvärmaren helt och njuta på eftervärme.

Specifikationer & fördelar med bäst i test vinnaren Beurer FWM 45

 • Effekt på 16 watt.
 • Ger både värme och vibrationsmassage. Två inställningar / hastigheter på temperatur samt massage.
 •  3 års garanti.
 • Foder kan tvättas förhand.
 • L 32 cm, B 26 cm, H 26 cm.
 • Passar stora som små fötter.

Beurer FW 20 – Effektiv fotvärmare

ButikPris
494:-Besök
599:-Besök
599:-Besök
 • 4,2 av 5 hos Amazon UK efter 250 kundrecensioner.

Beurer FW 20 är en mycket populär elektrisk fotvärmare som har fått väldigt bra kundrecensioner och är också en storsäljare hos många butiker på nätet. Beurer FW 20 är något enklare variant av bäst i test vinnaren Beurer FWM 45, vilket innebär att denna modellen endast erbjuder uppvärmning och inte någon vibrationsmassage.

För de flesta personer som letar efter en elektrisk fotvärmare så räcker det med uppvärmning och det är något som är riktigt bra på denna modellen. Då denna modellen är en renodlad fotvärmare endast så kommer den också med fler temperaturinställningar än bäst i test vinnaren FWM 45.

Tre temperaturinställningar i stället för två

Materialet i Beurer FW 20 fotvärmare är något av det mjukaste som du kan hitta på marknaden och är speciellt framtaget för att vara extra mjukt för fötterna. Materialet på insidan är fluffig fleece som kan handtvättas om så önskas. Materialet är dessutom godkänt enligt Oeko-Tex 100 standarden som ställer väldigt höga krav på materialet.

Beurer FW 20 kommer med tre temperaturinställningar så att du enklare kan hitta din favorittemperatur.

Beurer fotvärmare använder Beurers egna säkerhetssystem BSS som använder dubbla säkerhetssystem. Det ena systemet skyddar emot överhettning medans det andra säkerställer att den elektriska fotvärmaren stängs av automatiskt efter 90 minuter.

Specifikationer & fördelar med Beurer FW 20

 • Effekt på 100 watt.
 • Snabb uppvärmning med tre olika temperaturinställningar.
 • Fluffig fleece som kan tas av för att handtvättas.
 • BSS-säkerhetssystem. Skydd emot överhettning och stängs av automatiskt efter 90 minuter.
 • Godkänd enligt Oeko-Tex 100 standarden.
 • Materialet andas.

Produktvideo


Wilfa fotvärmare WFW1

ButikPris
Hittade inga butiker.

Wilfa WFW-1 är en annan ganska så populär fotvärmare från Wilfa och har också fått väldigt bra kundrecensioner hos olika butiker. Med en effekt på 100 watt så kan denna fotvärmare värma upp dina kalla eller frusna fötter på nolltid. Wilfa fotvärmare är kanske ingen värstingmodell, men enligt de kundrecensioner som går att hitta hos olika butiker som t.ex. NetOnNet så är det tydligt att befintliga kunder är väldigt nöjda.

Tvättbart och avtagbart innerfoder

Att kunna tvätta innerfodret då och då är nästan ett måste när det kommer till denna typ av produkter. Man vill gärna kunna ha en fräsch upplevelse varje gång man använder fotvärmaren och på denna modellen så är innerfodret avtagbart. Innerfodret är tvättbart i 30 grader med handtvätt.

Med en effekt på 100 W så värms fotvärmaren upp väldigt snabbt och på handkontrollen kan du välja tre olika temperaturinställningar. Vanligtvis är det ganska skönt att välja det högsta läget direkt, men efter en stund när fötterna väl har börjat tina så är det skönare att sänka värmen något. Har du extremt kalla fötter så kan det högsta läget användas hela tiden så klart.

Produkten är godkänd av NEMCO och kommer med automatisk avstängning efter 2 timmar i fall du skulle glömma bort att stänga av den.

Specifikationer & fördelar med Wilfa WFW-1 fotvärmare

 • Automatisk avstängning.
 • Relativt billig.
 • Avtagbart innerfoder som är tvättbart.
 • Effekt på 100 W.
 • Tre olika temperaturinställningar.
 • Snabb uppvärmning.

Medisana FWS Foot Warmer

ButikPris
399:-Besök
 • 4 av 5 på brittiska Amazon efter 50 kundrecensioner.

Märket Medisana är kanske inte det mest vanliga märket i Sverige, men på senare år så har även deras produkter letat sig in på de svenska butikshyllorna. Tittar vi utanför Sverige så är Medisana ganska stort i länder som Tyskland och så vidare. Faktum är att Medisana räknas som en av de ledande företagen inom hälsoprodukter så som massage eller t.ex. fotvärmare.

Lider du av väldigt kalla fötter?

Med en stor effekt på 100 W så värmer Medisana FWS Foot Warmer upp dina kalla fötter på nolltid. Fotvärmaren från Medisana värmer upp väldigt snabbt med sin höga effekt och sin snabbuppvärmnings-funktion. Just denna modellen har tre olika temperaturinställningar low, medium och high.

Fotvärmaren styrs via den handkontroll som följer med och kontrollen har även en enklare LED-skärm som visar alla inställningar.

Enheten är fullt utrustad med ett säkerhetssystem som skyddar emot överhettning, men som också stänger av fotvärmaren automatiskt efter 90 minuter. Perfekt för dig som ofta glömmer att stänga av prylar.

Tvättbart tyg

Materialet på insidan är fluffigt samt mjukt och är något som vem som helst kan uppskatta. Löstagbart foder som kan tvättas i högst 30 grader i tvättmaskinen. ’

Om du är orolig för att du har för stora fötter så kan du troligtvis sluta oroa dig då fotvärmaren tar storlekar upp till storlek 46.

Specifikationer & fördelar med Medisana FWS Foot Warmer

 • Hög effekt på 100 W med en snabbuppvärmnings-funktion.
 • Tre olika termperaturinställningar.
 • Avtagbart foder som kan tvättas i 30 grader.
 • Ordentlig handkontroll för att ställa in alla inställningar.
 • Klarar av fotstorlekar till 46.

Källor

The Australian

The Australian gjorde ett litet test på Beurer FWM 45 fotvärmare och kom fram till att det är en väldigt bra produkt. Något som tidningen tyckte var extra roligt var att manualen varnade för användning med djur. D.v.s. produkten är inte framtagen för att värma djur. The Australian.