bästa värmekudden både elektriska och vetekuddar

Bästa värmekudde för ett bättre välbefinnande

Annonslänkar

På denna sida finns det länkar till andra webbplatser, så kallade affiliatelänkar. Om du väljer att köpa något via en sådan länk kan det innebära att vi tjänar en provision.

Du kan läsa mer om våra allmänna villkor på vår webbplats.

Stäng

En bra värmekudde kan förbättra ens välbefinnande ganska omgående och speciellt för personer som lider av frusenhet eller stela muskler. Lider du stela muskler i nacke eller rygg så kan en kort stund i soffan göra att muskulaturen mjukas upp och besvären försvinner eller lindras. Även vid migrän och spänningshuvudvärk har värmekuddar visat sig kunna lindra besvären.

Värmekudden är så klart inte endast för medicinskt bruk och kan lika bra användas som en form av avkoppling eller för att öka på mysfaktorn på kvällarna. Det finns också en rad olika värmekuddar ute på marknaden. Allt från elektriska kuddar till vetekuddar som kan värmas i mikrovågsugn eller kylas ned i frysen beroende på vad du är ute efter.

Utbudet av elektriska värmekuddar är tyvärr få men det finns trots allt några alternativ från Beurer som är ledande inom välbefinnande- och hälsoprodukter. Annars är vetekudden ganska smidig, billig och effektiv på att behandla olika besvär.

Beurer Cosy HK48 - ✅ Bästa värmekudde

Bästa valet
Beurer Cosy HK48 bild
ButikPris
649:-Besök
649:-Besök
 • 4,5 av 5 hos tyska Amazon efter ‎över 250 kundrecensioner
 • Toppbetyg hos svenska butiker från vanliga konsumenter

Är du på jakt efter en bra produkt inom välbefinnande/hälsa så är Beurer definitivt det ledande märket och så gäller även värmekuddar. Beurer Cosy HK48 är en elektrisk värmekudde som bland annat har fått toppbetyg hos de flesta svenska butiker, men också hos brittiska Amazon.

Enkel värmekudde med tvättbart överdrag

Beurer Cosy HK 48 är en väldigt enkel värmekudde som du kan använda i sängen, soffan, kontorsstolen eller vart du nu behöver använda den dagligen. Fördelen med Cosy värmekudde är att den ser ut som en helt vanlig kudde när den inte är inkopplad med den elektriska kabeln, om man nu vill ha värmekudden framme utan kabel.

”Bästa värmekudden” från Beurer har också tre möjliga temperaturnivåer som du enkelt kan justera på reglaget som sitter på själva strömkabeln. Den har också automatisk avstängning efter 90 minuter ifall du skulle råka somna med den igång och det känns alltid extra tryggt med en sådan timerfunktion. Automatisk avstängning är lite av en standard när det gäller denna typ av hälsoprodukter som genererar värme så som t.ex. värmedyna och så vidare.

Det bästa med Beurer Cosy HK 48 värmekudde är ändå det tvättbara överdraget som kan tvättas i högst 30 grader. Ett bra sätt för att alltid kunna hålla värmekudden fräsch och fin.

Värmekudden från Beurer är framförallt framtagen för personer som lider av frusenhet, ont i muskler, stela muskler, men den passar också bra till de som tränar mycket och som behöver värme för att mjuka upp leder efter ett hårt träningspass. Men värmekudden fungerar också bra till personer som bara vill kunna njuta av en varm och go kudde i t.ex. soffan.

Specifikationer för bästa värmekudden Beurer Cosy HK48

 • Skäl att köpa
 • Lätt och enkel
 • Automatisk avstängning efter 90 minuter
 • Tre temperaturnivåer
 • Smidigt reglage på strömkabeln
 • Effekt 100 W
 • Storlek: 40 x 30 cm
 • Tvättbart överdrag
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Scandinavian Blonde Vetekudde - Prisvärd vetekudde

Scandinavian Blonde Vetekudde bild
ButikPris
169:-Besök
 • Toppbetyg från svenska konsumenter som testat vetekudden

De konsumenter som testat vetekudden från Scandinavian Blonde berömmer modellen för sitt pris och egenskaper. Flera kunder skriver också att de köpt flera stycken både till sig själv och andra familjemedlemmar.

Prisvärd vetekudde för ledvärk, mensvärk, ryggont

Scandinavian Blonde vetekudde är minst sagt prisvärd jämfört med många andra modeller på marknaden. Dessutom har den ett avtagbart fodral som man kan tvätta i 60 grader. Stort plus är också innehållet som är ekologiskt och KRAV-odlat vete från Sverige.

När det gäller storleken på 52 x 18 cm så lämpar den sig bäst till områden som t.ex. nacken där man ofta upplever stelhet eller liknande. Givetvis kan den även användas till andra besvär som t.ex. panna (huvudvärk), börst (luftrörsbesvär), mjölkstockning, menstruationsbesvär. Även för klassiska sträckningar eller muskelspänningar har vetekudden visat sig vara effektiv.

Användningen är enkel likt alla andra vetekuddar. In med den och en skål med vatten i mikrovågsugnen 3-6 minuter (max 600 watt). Vetekuddar kan också värmas i ugnen 10-15 minuter på 125 grader men vi rekommenderar endast mikrovågsugn. Detta då det är mindre risk att den glöms bort.

 • Skäl att köpa
 • Smidig vetekudde på 52 x 18 cm
 • Fungerar till allt från ledvärk, mensvärk till ont i axlar och rygg
 • Avtagbart fodral som kan tvättas
 • Vetet är svenskt och ekologiskt/KRAV
 • Värms i mikrovågsugnen 3-6 minuter
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Bejlas Gåva värmekudde - Klassisk vetekudde

Bejlas Gåva värmekudde bild
ButikPris
249:-Besök

En klassisk vetekudde som du värmer i mikrovågsugnen kan också vara fullt tillräcklig för att kunna värma upp olika delar av kroppen. Visst, vetekudden kanske inte kan hålla värmen lika länge som en elektrisk värmekudde, men den kan trots allt hålla värmen relativt länge och kan enkelt värmas upp igen.

Både kyla och värme

Ibland kan en kylande kudde också vara aktuellt och då är vetekuddar perfekt då de enkelt kan frysas in. En kylande vetekudde kan framförallt vara väldigt skönt under de extremt varma sommardagarna eller när man vill lindra en befintlig/uppkommande skada.

Bejlas värmekudde är tillverkad för medicinskt bruk med höga krav på bra material och Bejlas Gåva uppfyller just detta. Innertyget är bland annat tillverkat av ekologiskt linnetyg och fyllningen är ekologiskt odlat vete från Dalarna. Örngottet är också 100% tvättbart i högst 30 grader, ej själva vetekudden.

Är du ute efter en väldigt smidig och enkel värmekudde så är en klassisk vetekudde kanske ett av de bästa valen. Vetekudden håller också väldigt länge och kostar inte alls så mycket som de lite dyrare elektriska värmekuddarna. Sen är vetekudden tillverkad av både naturliga och ekologiska material som tilltalar många personer som vill försöka dra ner på onaturliga material.

Specifikationer för Bejlas Gåva Axet vetekudde

 • Skäl att köpa
 • Tillverkad av naturliga och ekologiska material
 • Kan användas för både värme och kyla
 • Tvättbart örngott i högst 30 grader
 • Doft av lavendel
 • Håller värme och kyla ganska länge, kan dessutom värmas upp snabbt i mikrovågsugnen
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Beurer HK67 - Portabel/batteridriven

Beurer HK67 bild
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 3,6 av 5 hos tyska Amazon efter ‎59 kundrecensioner

Beurer HK67 är egentligen ett värmebälte som påminner mycket om en värmekudde, därför har vi valt att ta med just denna modell då vi tror många gillar hur den kan användas. Beurer HK67 är däremot inte som alla andra värmekuddar och den största skillnaden är det uppladdningsbara batteriet som möjliggör portabilitet.

Portabel värmekudde med batteridrift

Litiumjonbatterier har helt klart revolutionerat hur vi kan använda prylar idag och backar vi 10-15 år så fanns det inte några sådana här produkter. Det var helt enkelt inte möjligt. Beurer HK67 erbjuder något som nästan ingen annan värmekudde kan erbjuda d.v.s. portabel värmekudde med batteridrift.

Laddningstiden är på 6 timmar och det kan ses som ganska lång tid jämfört med andra produkter, men för 6 timmars laddning så får 2 timmars användning. Beurer HK67 drivs nämligen av en powerbank och har du redan en powerbank liggandes som du laddar mobilen med så kan du även förlänga användningen genom att byta mellan två powerbanks. Powerbanken som medföljer kan också ladda upp din mobil om det skulle behövas.

Likt ”bästa valet” Beurer Cosy så har Beurer HK67 också ett par skydd som ska skydda användaren d.v.s. egen timerfunktion som stänger av värmekudden efter 110 minuter och även en temperaturvakt.

Den batteridrivna värmekudden är faktiskt tvättbar och kan tvättas skonsamt i högst 30 grader. Däremot så måste du avlägsna powerbanken och laddningskabeln innan du tvättar den.

Specifikationer för portabla värmekudden Beurer HK67

 • Skäl att köpa
 • Portabel värmekudde som drivs med hjälp av en powerbank
 • Laddningstid på 6 timmar ger 2 timmars användning
 • Har du flera powerbanks liggandes så kan du driva värmekudden med hjälp av dessa för att förlänga användningen
 • Storlek 125 x 17 cm
 • Tre temperaturinställningar
 • Fungerar som ett bälte som sitter med hjälp av kardborrband
 • Vikt 0,5 kg
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Köpguide – Värmekudde är bästa vägen till ökat välbefinnande

En elektrisk värmekudde eller en helt vanlig vetekudde som du värmer i mikrovågsugnen kan vara ett väldigt bra sätt för att öka ens välbefinnande. Oftast är det de små sakerna i livet som verkligen gör skillnad för ens välbefinnande och genom att använda en värmekudde regelbundet så kan du få både avkopplande effekter, men också lindra olika besvär.

Värmekuddar och vetekuddar har länge varit uppmärksammat i diverse olika hälsotidningar och är en pryl som många personer troligtvis hade fått stor nytta av, antingen som medicinskt bruk eller som en form av avkopplingsstöd på vardagskvällarna.

Värmekuddar har flera väldigt bra användningsområden

Värmekudden är inte endast avsedd för att användas av personer som vill kunna koppla av på kvällarna med en mjuk och varme kudde. Även om värmekudden nästan är en oslagbar värmekälla under vintermånaderna så har den också en rad olika användningsområden inom medicinskt bruk.

Rygg och nacke

Många personer som lider av olika besvär så som t.ex. ryggont/nackont har länge använt vetekuddar/värmekuddar för att lindra besvären. På senare tid har även personer som sysslar med styrketräning/idrott börjat använda kylda vetekuddar för att bromsa uppkommande skador.

Stela axlar

Nu under pandemitider så har många fått sitta hemma och jobba framför datorn. För mycket stillasittande kan leda till stela axlar och oftast hänger det ihop med ens hållning. Värmekudde kan eventuellt lätta på dessa spänningar som uppstår.

Bränt sig i solen

Solen gör oss glada men för mycket solande är nödvändigtvis inte så hälsosamt. Solsveda är ett bra exempel på när man har solat för mycket eller glömt smörja in sig. För att lindra besvären vid solsveda kan du kyla ned vetekudden i frysen för att sedan kyla ned de områden där du har bränt dig.

Migrän och huvudvärk

Lider du av migrän så vet du hur jobbigt det kan vara med dessa besvär. Detsamma gäller för vanlig huvudvärk och så kallad spänningshuvudvärk. Många personer finner att en värmekudde på pannan kan lindra besvären ganska avsevärt i de flesta fallen.

Stresslindring

Värme kan också ha positiv effekt på stress. Speciellt efter en hård arbetsdag och där muskulaturen är väldigt spänd. Oftast har personer med mycket stress problem med att koppla av på kvällarna inför nästa arbetsdag och då kan en värmekudde hjälpa till med att släppa de där spänningarna.

Värmen från värmekudden gör att muskler enklare kan slappna av och dessutom så stimuleras blodcirkulationen som har en rad olika positiva egenskaper på kroppen.

Elektrisk värmekudde eller en enkel vetekudde?

Elektrisk värmekuddeEn elektrisk vetekudde har ju flera fördelar framför en enklare vetekudde, men det behöver inte betyda att det är det bästa valet. Den största fördelen med en elektrisk värmekudde som kopplas in i vägguttaget är att du får tillgång till så mycket värme som du vill ha, d.v.s. du behöver inte återvärma kudden eller liknande.

Det bästa med en elektrisk värmekudde är också att du enkelt kan justera temperaturen och du kan snabbt höja eller sänka temperaturen. Vetekudden kan faktiskt bli väldigt varm, den kan till och med blir alldeles för varm.

Vetekudden håller faktiskt värmen ganska bra och den är också väldigt enkel att ”återfylla” genom att placera den i mikrovågsugnen igen. Detta tar bara ett par minuter och du får sedan ut 10-15 minuters värme i alla fall. Sen har inte alla en mikrovågsugn och då gå ju vetekudden bort helt.

Den största fördelen med en vetekudde är att den går att använda både som kyla och värme. En riktigt kall vetekudde på en varm sommardag kan faktiskt vara väldigt skönt för att snabbt kunna svalka sig.

Båda produkter har sina fördelar och nackdelar, det bästa är egentligen att äga båda alternativen.


FAQ – Vanliga frågor om värmekuddar

 1. Elektrisk värmekudde eller en helt vanlig vetekudde?
 2. Göra en egen värmekudde?
 3. Hur värmer man en vetekudde?
 4. Hur länge ska man värma en vetekudde?

Elektrisk värmekudde eller en helt vanlig vetekudde?

Det allra bästa med en elektrisk värmekudde är att du slipper värma kudden i mikrovågsugnen. Du är inte heller begränsad över hur länge du kan använda kudden på samma sätt. Det tråkiga är däremot att du behöver sitta eller ligga nära ett vägguttag om du inte har en lång förlängningskabel.

Göra en egen värmekudde?

Visst kan du göra din egna värme/vetekudde och det finns gott om guider på nätet hur du enklast gör detta. Fördelen med att göra sin egna värmekudde är att du själv får bestämma formen men också designen.

Hur värmer man en vetekudde?

Vetekudden värmer du enklast genom att köra den i mikrovågsugnen. Tid och effekt kan variera så här får man testa sig fram för att hitta en bekväm temperatur.

Hur länge ska man värma en vetekudde?

Värmer du vetekudden i mikrovågsugnen så kan det behövas ett par minuter beroende på vilken effekt d.v.s. watt mikrovågsugnen har. Det bästa du kan göra är att helt enkelt testa dig fram vilken tid/temperatur som passar dig bäst. En alldeles för varm vetekudde är inte heller speciellt skönt.


Källor

Så valde vi ut de bästa värmekuddarna

Bästa foam roller 2022Tyvärr så finns där inga stora oberoende test på värmekuddar och därför har vi valt att endast kolla på alla de kundrecensioner som finns tillgängligt på nätet. Vi har kollat speciellt på vilket betyg produkterna har fått hos bland annat Amazon, som är en stor marknadsplast för den här typ av produkter. Sen är deras kundrecensioner dessutom verifierade d.v.s. varje betyg/recension kommer från en kund som har köpt produkten.

Med verifierade kundomdömen och en större mängd recensioner så kan vi vara ganska säkra på att produkten leverera eller inte. När det gäller värmekuddar så finns där inte speciellt många alternativ och Beurer är ett av få märken som producerar denna typ av produkt. Speciellt när det gäller elektriska alternativ som många är ute efter.

Nu finns där en hel del vetekuddar ute på marknaden och som länge har varit ett väldigt bra alternativ, så är det än idag. Vetekudden är väldigt smidig och lätt att använda, dessutom håller den både värme och kyla relativt länge. Använder du den som en värmande kudde så kan du enkelt ”fylla” på med värme genom att placera den i mikrovågsugnen igen.

Uppdatering 2022 – Beurer Cosy HK48 behåller utmärkelsen bästa valet då den anses vara mest smidig. Däremot kan en vanlig vetekudde vara minst lika bra om du inte har några problem med att värma den i mikrovågsugnen. Vetekudden är väldigt enkel och billig men är fortfarande duglig/kapabel för behandling av smärta och värk.