Värmekudde Bäst i Test – För ett bättre välbefinnande

Bästa värmekudden testad

En bra värmekudde kan förbättra ens välbefinnande ganska omgående och speciellt för personer som lider av frusenhet eller stela muskler. Lider du t.ex. av stela muskler i nacke eller rygg så kan en kort stund i soffan göra att muskulaturen mjukas upp och besvären försvinner eller lindras. Det samma gäller för personer som lider av ganska så jobbig frusenhet under vintermånaderna.

Värmekudden är så klart inte endast för medicinskt bruk och kan lika bra användas som en form av avkoppling eller för att öka på mysfaktorn på måndagskvällarna. Det finns också en rad olika värmekuddar ute på marknaden men detta bäst i test av värmekuddar är endast inriktat på större kuddar för nacke och rygg, som också är elektriska. Vill du ha ett icke elektriskt alternativ så finns där vetekuddar som man kan värma i mikrovågsugnen.

Utbudet av elektriska värmekuddar är tyvärr få, men det finns trots allt några alternativ från Beurer som är ledande inom välbefinnande- och hälsoprodukter.


Beurer Cosy HK48 – ✅ Bästa värmekudde

bästa värmekudden

ButikPris
499:-Besök
499:-Besök
875:-Besök
 • 4,3 av 5 hos brittiska Amazon efter ‎35 kundrecensioner.

Är du på jakt efter en bra produkt inom välbefinnande/hälsa så är Beurer definitivt det ledande märket och så gäller även värmekuddar. Vår bäst i test vinnare Beurer Cosy HK48 är en elektrisk värmekudde som bland annat har fått toppbetyg hos de flesta svenska butiker, men också hos brittiska Amazon.

Enkel värmekudde med tvättbart överdrag

Beurer Cosy HK 48 är en väldigt enkel värmekudde som du kan använda i sängen, soffan, kontorsstolen eller vart du nu behöver använda den dagligen. Fördelen med Cosy värmekudde är att den ser ut som en helt vanlig kudde när den inte är inkopplad med den elektriska kabeln, om man nu vill ha värmekudden framme utan kabel.

Bäst i test vinnaren från Beurer har också tre möjliga temperaturnivåer som du enkelt kan justera på reglaget som sitter på själva strömkabeln. Den har också automatisk avstängning efter 90 minuter ifall du skulle råka somna med den igång och det känns alltid extra tryggt med en sådan timerfunktion. Automatisk avstängning är lite av en standard när det gäller denna typ av hälsoprodukter som genererar värme så som t.ex. värmedyna och så vidare.

Det bästa med Beurer Cosy HK 48 värmekudde är ändå det tvättbara överdraget som kan tvättas i högst 30 grader. Ett bra sätt för att alltid kunna hålla värmekudden fräsch och fin.

Värmekudden från Beurer är framförallt framtagen för personer som lider av frusenhet, ont i muskler, stela muskler, men den passar också bra till de som tränar mycket och som behöver värme för att mjuka upp leder efter ett hårt träningspass. Men värmekudden fungerar också bra till personer som bara vill kunna njuta av en varm och go kudde i t.ex. soffan.

Specifikationer för bästa värmekudden Beurer Cosy HK48

 • Lätt och enkel.
 • Automatisk avstängning efter 90 minuter.
 • Tre temperaturnivåer.
 • Smidigt reglage på strömkabeln.
 • Effekt 100 W.
 • Storlek: 40 x 30 cm.
 • Tvättbart överdrag.

Beurer HK67 – Portabel/batteridriven

Batteridrivet värmebälte

ButikPris
744:-Besök
 • 3,6 av 5 hos tyskaAmazon efter ‎59 kundrecensioner.

Beurer HK67 är egentligen ett värmebälte som påminner mycket om en värmekudde, därför har vi valt att ta med just denna modell då vi tror många gillar hur den kan användas. Beurer HK67 är däremot inte som alla andra värmekuddar och den största skillnaden är det uppladdningsbara batteriet som möjliggör portabilitet.

Portabel värmekudde med batteridrift

Litiumjonbatterier har helt klart revolutionerat hur vi kan använda prylar idag och backar vi 10-15 år så fanns det inte några sådana här produkter. Det var helt enkelt inte möjligt. Beurer HK67 erbjuder något som nästan ingen annan värmekudde kan erbjuda d.v.s. portabel värmekudde med batteridrift.

Laddningstiden är på 6 timmar och det kan ses som ganska lång tid jämfört med andra produkter, men för 6 timmars laddning så får 2 timmars användning. Beurer HK67 drivs nämligen av en powerbank och har du redan en powerbank liggandes som du laddar mobilen med så kan du även förlänga användningen genom att byta mellan två powerbanks. Powerbanken som medföljer kan också ladda upp din mobil om det skulle behövas.

Likt bäst i test vinnaren så har Beurer HK67 också ett par skydd som ska skydda användaren d.v.s. egen timerfunktion som stänger av värmekudden efter 110 minuter och även en temperaturvakt.

Den batteridrivna värmekudden är faktiskt tvättbar och kan tvättas skonsamt i högst 30 grader. Däremot så måste du avlägsna powerbanken och laddningskabeln innan du tvättar den.

Specifikationer för portabla värmekudden Beurer HK67

 • Portabel värmekudde som drivs med hjälp av en powerbank.
 • Laddningstid på 6 timmar ger 2 timmars användning.
 • Har du flera powerbanks liggandes så kan du driva värmekudden med hjälp av dessa för att förlänga användningen.
 • Storlek 125 x 17 cm.
 • Tre temperaturinställningar.
 • Fungerar som ett bälte som sitter med hjälp av kardborrband
 • Vikt 0,5 kg.

Bejlas Gåva värmekudde – Klassisk vetekudde

ButikPris
199:-Besök
199:-Besök

En klassisk vetekudde som du värmer i mikrovågsugnen kan också vara fullt tillräcklig för att kunna värma upp olika delar av kroppen. Visst, vetekudden kanske inte kan hålla värmen lika länge som en elektrisk värmekudde, men den kan trots allt hålla värmen relativt länge och kan enkelt värmas upp igen.

Både kyla och värme

Nu handlar detta test om bästa värmekuddar, men ibland kan en kylande kudde också vara aktuellt och då är vetekuddar perfekt då de enkelt kan frysas in. En kylande vetekudde kan framförallt vara väldigt skönt under de extremt varma sommardagarna eller när man vill lindra en befintlig/uppkommande skada.

Bejlas värmekudde är tillverkad för medicinskt bruk med höga krav på bra material och Bejlas Gåva uppfyller just detta. Innertyget är bland annat tillverkat av ekologiskt linnetyg och fyllningen är ekologiskt odlat vete från Dalarna. Örngottet är också 100% tvättbart i högst 30 grader, ej själva vetekudden.

Är du ute efter en väldigt smidig och enkel värmekudde så är en klassisk vetekudde kanske ett av de bästa valen. Vetekudden håller också väldigt länge och kostar inte alls så mycket som de lite dyrare elektriska värmekuddarna. Sen är vetekudden tillverkad av både naturliga och ekologiska material som tilltalar många personer som vill försöka dra ner på onaturliga material.

Specifikationer för Bejlas Gåva Axet vetekudde

 • Tillverkad av naturliga och ekologiska material.
 • Kan användas för både värme och kyla.
 • Tvättbart örngott i högst 30 grader.
 • Doft av lavendel.
 • Håller värme och kyla ganska länge, kan dessutom värmas upp snabbt i mikrovågsugnen.

Värmekudde är bästa vägen till ökat välbefinnande

En elektrisk värmekudde eller en helt vanlig vetekudde som du värmer i mikrovågsugnen kan vara ett väldigt bra sätt för att öka ens välbefinnande. Oftast är det de små sakerna i livet som verkligen gör skillnad för ens välbefinnande och genom att använda en värmekudde regelbundet så kan du få både avkopplande effekter, men också lindra olika besvär.

Värmekuddar och vetekuddar har länge varit uppmärksammat i diverse olika hälsotidningar och är en pryl som många personer troligtvis hade fått stor nytta av, antingen som medicinskt bruk eller som en form av avkopplingsstöd på vardagskvällarna.

Värmekuddar har flera användningsområden

Värmekudden är inte endast avsedd för att användas av personer som vill kunna koppla av på kvällarna med en mjuk och varme kudde. Även om värmekudden nästan är en oslagbar värmekälla under vintermånaderna så har den också en rad olika användningsområden inom medicinskt bruk.

Många personer som lider av olika besvär så som t.ex. ryggont/nackont har länge använt vetekuddar/värmekuddar för att lindra besvären. På senare tid har även personer som sysslar med styrketräning/idrott börjat använda kylda vetekuddar för att bromsa uppkommande skador.

Värme kan också ha positiv effekt på stress, speciellt efter en hård arbetsdag och där muskulaturen är väldigt spänd. Oftast har personer med mycket stress problem med att koppla av på kvällarna inför nästa arbetsdag och då kan en värmekudde hjälpa till med att släppa de där spänningarna.

Värmen från värmekudden gör att muskler enklare kan slappna av och dessutom så stimuleras blodcirkulationen som har en rad olika positiva egenskaper på kroppen.

Elektrisk värmekudde eller en enkel vetekudde?

En elektrisk vetekudde har ju flera fördelar framför en enklare vetekudde, men det behöver inte betyda att det är det bästa valet. Den största fördelen med en elektrisk värmekudde som kopplas in i vägguttaget är att du får tillgång till så mycket värme som du vill ha, d.v.s. du behöver inte återvärma kudden eller liknande.

Det bästa med en elektrisk värmekudde är också att du enkelt kan justera temperaturen och du kan snabbt höja eller sänka temperaturen. Vetekudden kan faktiskt bli väldigt varm, den kan till och med blir alldeles för varm.

Vetekudden håller faktiskt värmen ganska bra och den är också väldigt enkel att ”återfylla” genom att placera den i mikrovågsugnen igen. Detta tar bara ett par minuter och du får sedan ut 10-15 minuters värme i alla fall. Sen har inte alla en mikrovågsugn och då gå ju vetekudden bort helt.

Den största fördelen med en vetekudde är att den går att använda både som kyla och värme. En riktigt kall vetekudde på en varm sommardag kan faktiskt vara väldigt skönt för att snabbt kunna svalka sig.

Båda produkter har sina fördelar och nackdelar, det bästa är egentligen att äga båda alternativen.


Källor

Så gick testet till

Tyvärr så finns där inga hela test på värmekuddar och därför har vi valt att endast kolla på alla de kundrecensioner som finns tillgängligt på nätet. Vi har kollat speciellt på vilket betyg produkterna har fått hos bland annat Amazon, som är en stor marknadsplast för den här typ av produkter. Sen är deras kundrecensioner dessutom verifierade d.v.s. varje betyg/recension kommer från en kund som har köpt produkten.

Med verifierade kundomdömen och en större mängd recensioner så kan vi vara ganska säkra på att produkten leverera eller inte. När det gäller värmekuddar så finns där inte speciellt många alternativ och Beurer är ett av få märken som producerar denna typ av produkt. Speciellt när det gäller elektriska alternativ som många är ute efter.

Nu finns där en hel del vetekuddar ute på marknaden och som länge har varit ett väldigt bra alternativ, så är det än idag. Vetekudden är väldigt smidig och lätt att använda, dessutom håller den både värme och kyla relativt länge. Använder du den som en värmande kudde så kan du enkelt ”fylla” på med värme genom att placera den i mikrovågsugnen igen.